Stephan Lupino donirao svoja 32 umjetnička djela Klovićevim dvorima

Foto: Privatni album

STEPHAN LUPINO, hrvatski umjetnik sa svjetskom reputacijom, pridružit će se stalnoj postavi Klovićevih dvora sa svojim djelima koja je dobrovoljno donirao čuvenoj zagrebačkoj galeriji.

"Radi se o 26 fotografija - 16 koje prikazuju noćni život u New Yorku i 10 vintage aktova. Uz to, doniram i četiri skulpture lupinizma iz serija Another World i Apocalypse, kao i sliku 'Majka i dijete' (akril na platnu) te jedno raspelo", otkrio je za Index Lupino koji je danas u 13 sati predstavio spomenute radove u prostorijama galerije.

"Zaista smatram da je prestiž biti u Klovićevim dvorima", ističe umjetnik. Osim u Zagrebu, domaći ljubitelji umjetnosti u njegovim će djelima moći uživati i na varaždinskoj izložbi u sklopu Baroknih večeri od 20. rujna do 1. listopada ove godine, kao i u susjednom Mariboru krajem listopada.

Osim velike izložbe lupinizma u sklopu Baroknih večeri u Varaždinu, Lupino će u rujnu sudjelovati u grupnoj izložbi portreta u Munchenu, a u listopadu će se sa svojim djelima predstaviti Düsseldorfu povodom programa Europe Direct. Radi se o projektu Kunstler sehen Europa (Umjetnici vide Europu) gdje su kuratorice  umjetnica Nadja Zikes i Nada Kannenberg. Motiv izložbe je pozitivno gledanje Europe, a ne politika. 

Na slici iznad nalazi se skulptura Leteća Venera koja će, kako nam je Lupino objasnio, biti centralni dio izložbe u Düsseldorfu, a predstavlja slobodu budući da Lupino Europu vidi kao slobodnu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.