Ljudska barbika tjednima ne jede, a razlog je potpuno bizaran

Screenshot: YouTube

UKRAJINSKA manekenka koju su mediji diljem svijeta prozvali ljudskom barbikom tvrdi da trenira svoje tijelo na život samo od svjetla i zraka. Valeria Lukyanova priznala je da su za njen izgled nalik popularnoj lutki uvelike zaslužne plastične operacije i Photoshop, no čini se da je tanašni struk ove 23-godišnjakinje rezultat toga što navodno ne jede ništa tjednima.

"Posljednjih nekoliko tjedana uopće nisam gladna. Nadam se da sam u posljednjoj fazi prije nego što dođem do točke u kojoj ću moći živjeti samo od svjetla i vode", rekla je za International Business Times.

Lukyanova tvrdi da postaje dio bretarijanstva, pokreta koji vjeruje da hrana, a možda i voda, uopće nisu potrebne za ljudski opstanak. Mnogi ga kritiziraju jer se temelji na neznanstvenim pretpostavkama, a postoje izvještaji da su neki pripadnici pokreta umrli od izglađivanja.

S druge strane, mnogi kritiziraju i Lukyanovu, tvrdeći da svojim nemoguće tankim strukom, platinasto plavom kosom i praznim pogledom potiče objektivizaciju žena i opsjednutost postizanjem nerealnih pojmova savršenstva. U kolovozu prošle godine pojavila se u Viceovom dokumentarcu Space Barbie, u kojem su otkriveni njen bizarni način života i uvjerenja.

U intervjuu za The Daily Beast Valeria se opisala kao "predavačica na temu izvantjelesnih putovanja" i dodala da je njen izgled oruđe kojim "promovira svoje duhovne ideje". Unatoč kritikama Valeria ima 59.000 pretplatnika na YouTubeu,a posvećene su joj i brojne stranice na Facebooku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.