Sjećate se ove hit igračke iz 90-ih? Moglo bi vas iznenaditi kad je nastala

Foto: Profimedia

AKO ste dijete 90-ih, pogled na ovu igračku pobudit će nostalgiju na najjače jer gotovo nije bilo djeteta koje u svojoj kolekciji igračaka nije imalo popularnu oprugu poznatu kao Slinky.  

Metalna ili šarena opruga satima nas je zabavljala. Cilj je bio postaviti je na što veće stubište i zatim gledati kako se spušta. One plastične često bi se zapetljale, što nas je propisno izluđivalo. Ipak, nije bilo boljeg osjećaja nego kad bi stigla do kraja stubišta. 

Nastao je sasvim slučajno 

Mogao bi vas iznenaditi podatak da je popularni Slinky zapravo puno "stariji" nego što mislite. Dizajniran je davne 1943., a nastao je sasvim slučajno. 

Izumitelj Richard James slučajno je srušio oprugu s police i gledao je kako se spušta niz knjige, sve do stola, a potom i poda, gdje se uredno smotala. Došao je do genijalne ideje za dječju igračku i napravio 400 Slinkyja te osnovao tvrtku za proizvodnju ove igračke, a sve ostalo je povijest. 

I za kraj, ne brinite se. Naravno da vas nećemo ostaviti bez onog zadovoljavajućeg osjećaja koji se budi dok gledamo magičnu igračku kako se spušta. Mali savjet: pojačajte zvuk.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.