Sin terorista: Tata, zašto si to napravio?

Screenshot: Youtube

JEDAN od čak 2000 osoba koje je redatelj Yann Arthus-Bertrand intervjuirao u sklopu svog makrodokumentarca "Human" je i sin terorista koji je organizirao više terorističkih napada, i pritom ubio veći broj ljudi.

Bilo mu je samo sedam godina kada mu je otac završio u zatvoru, a u jednominutnoj ispovjedi danas pokušava shvatiti postupke svog oca.

"Kada mi je bilo sedam godina, moj je otac završio u zatvoru zbog ubojstva rabina Meira Kahanea. 1993. godine je bio i među organizatorima napada na World Trade Center, pri čemu je poginulo šest osoba, a ozlijeđeno ih je više od 1000. Da je danas ovdje ispred mene, htio bih znati zašto je izabrao taj put", govori mladić.

Oca bi danas pitao je li to učinio zbog slave, zbog religije, ili možda nadajući se da će tako stvoriti bolji svijet za svoju obitelj.

"Jesi li uopće mislio na svoju obitelj? Jesi li se pitao hoćeš li možda uspjeti pobjeći i izbjeći zatvor, a mi ćemo onda ipak sretno skupa živjeti do kraja života", ponavlja sin osuđenog terorista pitanja koja ga progone od djetinjstva.

"Nakon 22 godine u zatvoru, zanimalo bi me da li danas misliš da se sve to isplatilo? I bi li sve učinio iznova da možeš ponovo birati"?

O opsežnom dokumentarcu redatelj Yann Arthus-Bertrand je pokušao dobiti odgovor na pitanje što nas čini čovjekom. Razgovor sa sinom terorista objavio je neposredno nakon terorističkih napada u Parizu, saznavši da je među poginulima i njegova prijateljica Lamia Mondeguer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.