Sibir: Bivši prometni policajac umislio da je Isus iz Nazareta

SMJEŠTEN u dalekom kutku Sibira, propovjednik Torop u svojem stadu broji više od pet tisuća vjernika među kojima je velik broj intelektualaca, umjetnika i državnih dužnosnika, a on sam, inače bivši prometni policajac, tvrdi da je reinkarnirani Isus Krist, prenosi srpski list Alo!

"Interesantno je i vrlo komplicirano objasniti kako sam shvatio da sam reinkarnacija Isusa iz Nazareta. Osjećao sam da me nešto nasilno obuzima, nešto što je godinama bilo potiskivano. Što se događa s čovjekom koji se probudi jednog dana i shvati da je čovjek, a ne slon“, rekao je Torop za agenciju AFP i nastavio: "Bog me je poslao na zemlju da učim čovječanstvo o zlu koje donose ratovi i kaos koji izazivamo u prirodi. Mnogo toga će se promijeniti na zemlji, ali ovdje ne. Čovječanstvo se bliži kraju zbog uništenja. To će biti tragično i donijeti će mnogo bola. Prije kraja moramo stvoriti oazu koja neće nestati, baš kao što je to napravio Noa".

Slušati njegova proročanstva i propovijedi dolaze vjernici sa svih strana svijeta: iz Belgije, Italije, Austrije, Njemačke, pa čak i s daleke i egzotične Kube, a svjedoci sela vjernika opisuju kao "hipi komune" jako popularne šezdesetih godina prošlog stoljeća.

U Toropovom stadu nekoliko godina provela je i ugledna novinarka iz Moskve, Marija Kaprinskaja, koja je svoja iskustva u "hipi komuni" također prepričala AFP-u. "U početku je bilo naivno i romantično. Ali, uskoro su ljudi oko mene počeli umirati, uglavnom od nedostatka medicinske njege. Uskoro sam se počela osjećati kao riba na suhom. Sergej je svo vrijeme glumio boga i ponašao se kao feudalni vladar, dok su svi ostali bili njegovi sljedbenici", ispričala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.