Sarah Ćosić: Ne isplati se raditi skandale za sitne pare!

VEČERAS je u restoranu Zagrebačke pivovare Ana Rucner i njezina udruga ABA, kojom se bori protiv anoreksije i bulimije, organizirala gala donatorsku večer na kojoj su se aukcijom slika i dresova poznatih sportaša skupljala sredstva za svoj rad, pomoć djevojkama i borbi protiv spomenutih bolesti. Večeru je pohodio i sam Bandić, a ipak, najvelikodušnijom se pokazala Aleksandra Grdić koja, ne samo da je na gaži volontirala, već je iz svojeg džepa bez razmišljanja odvojila dvije tisuće kuna i kupila jednu umjetničku sliku i reket kojim je Iva Majoli pobijedila na Roland Garossu.

Od poznatih faca tamo su se našli Jurica Pađen, Vlado Kalember, Maja Vučić, Danijela Dvornik; Maja Lena Lopatny, Mija Begović sa suprugom Žnidarićem, Maja Cvjetković, Sarah Ćosić i mnogi drugi. Što misli o mršavosti otkrila nam je Miss Sarah. "Osobno ne poznajem nikoga tko pati od tih bolesti, ali znam dosta o njima i znam da su opasne. Nikad nisam patila od njih, jedem sve što poželim, a i vježbam, tako da nemam tih problema", kaže Sarah. "Iako, znam da vani traže jako mršave djevojke, ali ja se nikad zbog posla ne bih pretvorila u kostura", nastavlja. Ali možda će morati, jer Miss Ćosić najavljuje odlazak iz Hrvatske. "Uskoro odlazim u New York, kad mi mandat prođe i nadam se da ću uspjeti. Imala sam i ponuda iz Italije, ali sam se odlučila za Ameriku", otkriva nam.

"U Splitu svak' gleda svakoga!"

Otkrila nam je i da kod kuće nema problema sa zavisti i ružnim pogledima, iako Split slovi baš kao takav grad. "A znate kako je u Splitu, svak' svakog gleda. Na takve stvari se ne obazirem, ali dosad i nisam imala negativnih iskustava", priča Sarah i najavljuje, svoju karijeru neće raditi na skandalima. "Ne zarađujem baš neke novce, ali ne pada mi na pamet profitirati putem skandala. Mislim da su većina njih umjetni, a ionako su za sitne pare. Ne isplati se", kaže Sarah.

Ana Rucner u borbi protiv anoreksije i bulimije

A Ana Rucner, koja je i sama preboljela bulimiju, kaže da se isplati - jesti. "Cilj nam je podržati djevojke koje trebaju pomoć, utjehu, anonimnost, savjet nutricionista, bilo što. Otvaramo mali nježni, obiteljski centar gdje su svi s ovim problemima dobrodošli", priča Rucnerica. "Ja sam bila jako mlada kad sam postala bulimičarka i najveću podršku u borbi protiv bolesti našla sam u obitelji i znam koliko je podrška važna. A to je moj cilj", govori.

Da neke veze s bolešću ima obitelj smatra i Sayon Bangoura, poznati modni agent s cijelom plejadom svjetski uspješnih manekenki. "Osoba mora biti čvrsta i disciplinirana, a najviše od svega zdrava da bi se bavila ovim poslom. To je ono što tražimo od svih svojih modela, a u karijeri se nismo susretali s bulimičnim i anoreksičnim slučajevima, barem što se naših modela tiče. Ja imam dijete i znam koliko je bitno da čovjek dolazi iz zdrave sredine i da se djeci posvećuje pažnja, mislim da to sve ovisi o karakteru, koliko je čvrst, a koliko labilan, a čvrsti karakteri, koji si takve stvari neće dopustiti, obično dolaze iz čvrstih obitelji", smatra Sayon.

A tko je kriv za trend koji vlada više od desetljeća?

"Osamdesetih i devedesetih, dok je vladao Versace, modeli su imali obline i izgledale su kao prave žene. Claudia Schiffer, Linda Evangelista, Cindy Crawford, sve one su imale obline. Kad je modnom scenom zavladao Karl Lagerfeld, koji je i sam malo anoreksičan, dogodio se ovaj trend. Ne podržavam ga", kaže Sayon. A nemojte ga podržavati ni vi; opasan je po život i nije fora! Svijet je preplavljen predivnom hranom, uživajte!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.