S curom iz Srbije nitko ne želi na maturu jer je Romkinja? Javio se srpski košarkaš

Foto: Profimedia

NA TWITTERU je osvanula objava u kojoj se tvrdi da djevojčica u jednoj srpskoj školi trpi diskriminaciju i vršnjačko zlostavljanje zbog toga što je Romkinja i da nitko ne želi s njom ići na maturalnu.

"Djevojčici su u školu donijeli bakrenu žicu da bi je ismijavali jer je Romkinja, po 'fazonu' vi skupljate bakar, pa evo da sudjelujemo. Otac vozi kamion po Europi, majka drži cvjećarnicu. I nitko neće s njom na maturu. I svi šute. I tako sudjeluju u nasilju. Je li ovo Srbija koju hoćemo?" piše u objavi koja je dirnula mnoge, a javio se i srpski košarkaš Vladimir Štimac.

"Vidio sam da Seka Aleksić želi ići na maturu s djevojčicom koja je onako bezdušno ponižena. Sram vas bilo da vas bilo. Evo ja ću joj kupiti haljinu i cipele za maturu. Molim vas javite broj. Oprostite što je javno. Jednostavno me pogodila priča u srce. Molim vas još jednom pomozite mi da nađem kontakt te obitelji da djetetu uljepšamo malo. Ne mislim da ljudi ne mogu kupiti, daleko od toga. Hvala vam unaprijed", napisao je Štimac.

"Svaka čast, kralju", "Naklon do poda", "Srce kao planina", "Velik si, Štime", "Ljudskost nam treba", "Počinjem vjerovati da svjetlo na kraju tunela ipak postoji! Ako budemo svi činili dobra djela i pomagali jedni drugima i to stalno pokazivali da i drugi vide možemo pozitivno utjecati na sve", samo su neki od komentara ispod njegove objave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.