Ribari tvrde da su u Šibeniku jutros vidjeli sredozemnu medvjedicu

Ilustracija: Facebook (na fotografiji nije sredozemna medvjedica iz teksta)

DINAMIČAN je ove godine Jadran, i to ne samo zbog preskupih cjenika, načelnika koji uklanjaju ručnike s plaže ili zgodnih turistkinja koje rade jogu. U moru je, čini se, još zanimljivije jer nakon revnog praćenja kretanja morskog psa i drugih nesvakidašnjih posjetitelja, šibenski ribari sad tvrde da su u gradskoj četvrti Mandalina vidjeli - sredozemnu medvjedicu.

Priča iz Šibenika i nije toliko čudna jer se ista životinja, i to baš na istom mjestu, spominjala i prije pet godina.

"Čuo sam i ja priču jutros da je jedan ribar vidio tu sredozemnu medvjedicu. To mi nije toliko iznenađenje jer i ja sam prije pet godina tu vidio jednog 'morskog čovika'. Ujutro, kad sam kretao na more, plivala mi je oko broda kod Kulina. Vidio sam joj jasno glavu, brkove, a bila je tu petnaestak dana. Kad sam zvao Institut za oceanografiju u Splitu i javio im da je u šibenskoj luci ugrožena vrsta, oni su me pitali ima li psihijatara u Šibeniku", rekao je za Šibenik.in veslački olimpijac i iskusni ribar Ivan Jurković.

Da nije želva?

Osim medvjedice, u šibensku Mandalinu nekoliko je puta zalutala i želva od preko stotinu kilograma. "Prije par godina jedna ogromna želva ušla mi je u mrežu pa sam je oslobodio i spasio. Tu na rtu kod hotela viđam danima dvije, tri velike želve, jedna je velika i sigurno ima i do 100 kila. Tako da je možda netko vidio glavu želve i pomislio da je to medvjedica, ali ne isključujem priču ni da je medvjedica opet tu. Ako i je tu, onda je možete vidjeti jedino rano ujutro", rekao je Jurković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.