Ribafish je titanskom snagom stvorio svjetlo usred tame u kojoj se našao

Foto: Facebook

17 OTOKA. Toliko njih plivanjem će povezati Domagoj Jakopović, poznatiji kao Ribafish. Bit će to ukupno stotinu preplivanih kilometara. Projekt RokOtok, nastao u spomen na Domagojeva sina Roka koji je tragično preminuo sa samo 12 godina, dirnuo je mnoge. 

Među njima je i uspješni glumac Miran Kurspahić, čiji opis projekta zaista potiče na razmišljanje.

"I doista, ovo je jedna od bitnijih i pozitivnijih stvari ovoga ljeta u nas, koju svakako treba promovirati. Kao otac jedinice, maksimalno empatiziram s Domagojem Jakopovićem Ribafishom i ne mogu niti želim zamišljati što znači takav gubitak, kad ti se u jednome trenu ugasi svemir. Kad nestane i zvuka i boje i prostora, samo mrak. I zaboravite one bajke o životu vječnom, jer od života imamo samo ovu priliku i ono vremena što imamo, kasnije živimo samo u sjećanjima drugih. Što tada učiniti?

Titanskom snagom usred te tame stvoriti svjetlo. Apsolutni trijumf volje, pobjeda empatije nad apatijom. Samo kiša veselja može natopiti pustinju tuge, iz koje može niknuti ona rijetka vegetacija sreće. A upravo to donosi Riba s Rokotokom svim ovim klincima i njihovim skrbnicima, koji ga željno dočekuju u brojnim uvalama po Jadranu. Ovo je zorni dokaz kako djelovanje i činjenje nadvladavaju svaki očaj i inertnost. Kako individualni čin itekako može utjecati i potaknuti širu zajednicu. Svatko može i mora krenuti od sebe, probuditi se, motivirati se, pokrenut se, kako bi mogao motivirati i pokrenuti druge. Samo tako možemo stvoriti osobno, ali i zajedničko svjetlo u ovome mraku u kojem se nalazimo. I premda je možda na kraju tunela zid, treba znati da je s druge strane svjetlo i da ga se samo treba probiti s glavom", napisao je Kurspahić.

Upravo zbog toga odlučio je dočekati Ribafisha na Visu

"Riba je stari prijatelj još iz mojih pubertetskih dana, tako da mi ga je uvijek drago vidjeti, a pogotovo kad se radi o ovako hvalevrijednom projektu. Na Vis je doplivao jučer rano ujutro, tako da ga vjerojatno izuzev njegove prateće ekipe, nitko nije dočekao, no službeni doček je bio od 18 sati na plaži kod Prirova (u neposrednoj blizini viškog groblja), gdje se okupiše popriličan broj ljudi, poglavito djece. Kako sam ja na imanju na Taležu, u središtu otoka, spustih se sa svojima u to doba s brda, da podržimo Ribu i Rokotok akciju", rekao je Kurspahić za Index.

Ribafish je na svoj put krenuo prije desetak dana krenuo iz Dubrovnika, a dosad je povezao Koločep, Lopud, Šipan, Mljet, Korčulu, Lastovo, Šćedro, Hvar i Vis. Akcija će trajati do 30. srpnja, a plan mu je nastaviti je i narednih godina dok ne poveže 50 otoka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.