Predstava o Lepoj Breni, za kojom su poludjeli Zagrepčani, stiže i u Rijeku

Foto: Press

PREDSTAVA o Lepoj Breni, koja je u samo tri dana od početka prodaje ulaznica rasprodana u Zagrebu, stiže i u Rijeku. Ne pamti se kad je neka kazališna predstava u Zagrebu izazvala ovakvu senzaciju i navalu na ulaznice kao što dogodilo s Lepa Brena Projectom, koja govori o životu najveće balkanske glazbene zvijezde i raspadu socijalizma.

Predstava u Rijeku stiže u petak 10. ožujka, u Hrvatski kulturni dom na Sušaku, a organizatori očekuju povećan interes, kao i u Zagrebu. Kazališna predstava nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice Vedrane Klepice.

Autori naglašavaju da predstava nije zamišljena samo kao biografska predstava, već da kroz Lepu Brenu "priča i o kompleksnosti i kontradikcijama posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, razočaranjima i nadi".

Glumačku postavu predvodi Jasna Đuričić, koja je nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu Quo Vadis, Aida. Uz nju u ostalim ulogama Lepe Brene pojavljuju se Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović te glumac Vladimir Aleksić.

Glavni su likovi Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu međusobnog razgovora, kako međusobno tako i s publikom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.