Pobjednici Eurosonga stižu u Hrvatsku idući vikend

Foto: Profimedia

POBJEDNICI Eurosonga, ukrajinska rap grupa Kaluš Orkestar, novi su headlineri Sea Star festivala. Dečki o kojima nakon pobjede na Eurosongu bruji cijela Europa svoj prvi koncert imat će u Hrvatskoj na prvom velikom festivalu u našoj zemlji nakon dvije godine, potvrdili su organizatori festivala. 

Sea Star festival održat će se u Umagu 27. i 28. svibnja. Osim Kaluša u Umagu će nastupiti i Konstrakta, što će zasigurno obradovati tisuće fanova koje je u posljednja dva mjeseca stekla u Hrvatskoj.

Uz njih, line-up u laguni Stella Maris 27. i 28. svibnja činit će jedna od najtraženijih hip hop zvijezda današnjice, Iggy Azalea, techno kraljica Amelie Lens, platinasti hitmakeri Meduza i Topic te Konstrakta, Senidah, Buč Kesidi, Umek, Adiel, Insolate, Tijana T, Vojko V, z++, Grše, Bore Balboa i mnogi drugi.

Ulaznice koštaju 299 kuna, a možete ih pronaći na službenim stranicama festivala.

Ukrajinci dobili nevjerojatnih 439 bodova od europske publike

Kaluš Orkestar u subotu je rasturio na Eurosongu i dobio 439 bodova od publike. 

Europa je u subotu, čini se, i na taj način izrazila solidarnost s Ukrajinom, koja je u ratu, a dečki iz Kaluš Orkestra tjednima su bili na vrhu kladionica. Pred završnicu su im kladionice davale više od 60% šanse za pobjedu. Međutim, Kaluš Orkestar nije bio prvi izbor Ukrajinaca za Eurosong.

Ukrajinci su izabrali pjesmu za Eurosong prije nego što je počela ruska invazija na Ukrajinu. Na nacionalnom natjecanju pobijedila je Alina Pash s pjesmom Shadows of Forgotten Ancestors, međutim pjevačica je odustala od natjecanja nakon skandala koji je izbio zbog njezina posjeta Krimu.

Tako su umjesto Aline priliku dobili dečki iz Kaluš Orkestra. 

Kaluš je ukrajinska rap grupa osnovana 2019. Bend čine osnivač i reper Oleg Psiuk, multiinstrumentalist Igor Didenčuk i plesač Vlad Kuročka. Didenčuk je također član elektrofolk benda Go_A, koji je prošle godine oduševio Europu na Eurosongu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.