Plus size pjevačica: Dosta mi je da me razvlače okolo zbog izgleda. Odustajem

Foto: EPA

Američka pop zvijezda Lizzo objavila je da je "umorna od ismijavanja na internetu zbog svog izgleda i karaktera" i dodala da zbog toga "odustaje".

"Dosta mi je toga da me svi u mom životu i na internetu razvlače uokolo. Sve što želim je stvarati glazbu i usrećiti ljude te pomoći da svijet bude malo bolji nego što je bio prije mene. Ali počinjem osjećati da me svijet ne želi tu. Stalno se suprotstavljam lažima koje govore o meni samo da bi dobili pozornost... A poanta tih šala je uvijek moj izgled", napisala je na Instagramu.

"Ljudi koji me ne poznaju me razvlače i ocrnjuju. Nisam to tražila i nisam se prijavila za ta sranja. Odustajem", zaključila je.

Njena objava izazvala je brojne reakcije obožavatelja koji je sad mole da ne odustaje. "Lizzo, ne odustaj, volimo te", "Kraljica si, ne želimo bez tebe", pišu joj, kako fanovi tako i drugi celebovi poput Paris Hilton.

Tko je Lizzo?

2023. Lizzo je optužena za seksualno uznemiravanje i vrijeđanje plesačica koje su surađivale s njom. Žena koja je karijeru posvetila tome da dokaže da standardi ljepote ne znače ništa, plesačice je navodno nazivala - debelima.

Lizzo je američka glazbenica koja je karijeru započela u hip-hop glazbi. Godine 2019. postigla je velik uspjeh objavljivanjem svog trećeg studijskog albuma Cuz I Love You, koji je zauzeo četvrto mjesto ljestvice Billboard 200.

Osim toga, njezin singl Truth Hurts iz 2017. postao je viralni hit. Dospio je na vrh ljestvice Billboard Hot 100 i postao najduže vodeća solo pjesma reperice. Lizzo je te godine dobila osam nominacija za nagradu Grammy, više od svih izvođača. 

Prethodno je objavila dva studijska albuma - Lizzobangers i Big Grrrl Small World, a prije dvije godine objavila je singl Rumors s repericom Cardi B. Prošle godine izdala je četvrti studijski album Special, a osim repanja i pjevanja, Lizzo se okušala i u glumi. Posudila je glas u animiranom filmu UglyDolls i pojavila se u kriminalističkoj dramskoj komediji Hustlers.

U jednom od intervju za magazin People američka pjevačica ispričala je i negativne strane svoje slave. Osvrnula se tada na aktualne standarde ljepote i objasnila kroz što je sve prolazila zbog svog tijela.

"Mislim da imam jako atraktivno tijelo. Ja sam body ikona i to svakim danom volim sve više i više. Možda za nekoga nemam idealan oblik tijela, kao što ni Kim Kardashian nije nečiji ideal, ali je stvorila neki novi standard ljepote. 

Bila sam ta smiješna, debela prijateljica. Slušala sam to stalno u srednjoj školi. Ili sam bila prijateljica koju će lupiti po stražnjici jer je velika. Ili sam bila velika nesigurna cura jer sam velika. Mislim da nisam jedina debela djevojka koja postoji. Želim da se riješimo tih etiketa koje nam lijepe", ispričala je Lizzo i dodala da je puno toga morala proći kako bi bila to što je danas.

"Velike žene pobjeđuju"

Zbog svojeg stava Lizzo je često nailazila na kritike, na što se osvrnula tijekom dodjele MTV Video Music Awardsa u kolovozu prošle godine.

Dok je primala nagradu za hit About Damn Time u kategoriji Video For Good, u kojoj su nominirani spotovi s društveno relevantnom porukom, Lizzo je poručila:

"A sad za kučke koje su imale nešto za reći o meni u tisku. Znate što? Neću ništa reći. Uvijek me pitaju zašto ne uzvratim, zašto im ne odgovorim. Zato što, kučko, ja pobjeđujem. Velike žene pobjeđuju."

"Best revenge is your paper, b*tch", citirala je još stih iz Beyonceine pjesme Formation.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.