Pjevač kršćanskog benda šokirao priznanjem: Ne vjerujem više u Boga

Screenshot: YouTube

JONATHAN STEINGARD, glavni vokal kršćanskog rock benda Hawk Nelson, šokirao je pratitelje na Instagramu priznanjem da više ne vjeruje u Boga.

"Nisam mislio da ću ovo ikad napisati. Bilo me je strah ovo objaviti, ali čini se da je došlo vrijeme da budem iskren. Nadam se da će ovo ohrabriti ljude koji se možda osjećaju isto kao ja, ali se to boje priznati. Želim biti otvoren", napisao je.

"Nakon što sam odrastao u kršćanskom domu, kao dijete svećenika, i nakon što sam svirao i pjevao u kršćanskom bendu, priznajem da ne vjerujem u Boga", započeo je.

Rekao je da je u razgovoru s prijateljima došao do zaključka da bi to trebao javno obznaniti.

"Počeo sam sumnjati i shvatio sam da imam problem s kršćanskom zajednicom. Prije sam vjerovao u Boga jer su me tako odgojili. Odrastao sam u takvoj zajednici i jednostavno sam ta vjerovanja usvojio. Morao sam se prilagoditi", dodao je.

Iako je odrastao u kršćanskom domu, Steingard je rekao da se osjećao nelagodno kada bi njegova obitelj izvodila kršćanske rituale. Molitva mu je izgledala "kao neka vrsta čudne izvedbene umjetnosti".

"Bilo je stvari koje jednostavno nisu imale smisla za mene", napisao je. "Ako je Bog dobar i svemoćan, zašto na svijetu postoji zlo? Zar on ne može učiniti ništa u vezi s tim? Je li odlučio da ne učini? Je li zlo na svijetu rezultat njegove želje da nam da slobodnu volju? Dobro, što je onda s gladi, bolestima i poplavama i svim patnjama koje ne uzrokuju ljudi i naša slobodna volja?" napisao je.

Steingard je objasnio da su se njegove sumnje pojačale kad je pročitao Bibliju. Dodao je da zbog svega više ne može nastaviti pjevati u Hawk Nelsonu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.