Peter Graves umro od srčanog udara, najpoznatiji po ulozi u serijalu Mission Impossible

PETER GRAVES, američki filmski i televizijski glumac umro je u 83. godini života u svojem domu, najvjerojatnije od srčanog udara. Graves je snimio više od 70 filmova, televizijskih serija i televizijskih filmova, ali najpoznatiji je po ulozi Jima Phelpsa u televizijskoj seriji "Mission: Impossible" iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća za koju je nagrađen Zlatnim globusom.

Glumac je umro srušivši se pred svojim domom u Los Angelesu kad se s obitelji vraćao s doručka. Njegova publicistica, Sandy Brokaw kaže da je uzrok smrti najvjerojatnije srčani udar. Njegova kći ga je pokušala reanimirati, ali bezuspješno. Ovog je tjedna trebao navršiti 84 godine.

Graves se zbog svog specifičnog, markantnog izgleda specijalizirao za uloge heroja. Jedan od najpoznatijih filmskih likova koje je glumio, je pilot Clarence Oveur u parodiji filma "Airplane" iz 1980-te godine. Film je među ostalima režirao slavni J.J. Abrams. U svojoj 60-godišnjoj karijeri glumio je u filmu legendarnog Johna Forda "The Long Gray Line" te u westernima: "Wichita", "Civil War" i drugima. Igrao je znanstvenike u SF i horror filmovima poput "Killers From Space" i "Red Planet Mars". Jedna od njegovih najnovijih uloga je bila u drugom nastavku filma "Muškarci u crnom".

Bio je i jedan od omiljenih likova iz reklama, a tijekom karijere često su ga nagovarali da se okuša u politici, jer je kako tvrdi njegova publicistica, "izgledao poput državnika". Iza njega je ostala supruga i tri kćeri te njegov stariji brat, slavni western glumac  James Arness.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.