Pet stvari koje trebate obrisati s vašeg Facebook profila

Foto: Facebook

IZRADOM profila na Facebooku dajete svoj pristanak da informacije o sebi podijelite s tom društvenom mrežom. Ono čega možda niste svjesni da ona te podatke prodaje oglašivačima, a sve na što vi kliknete ili gledate bilježi se na Facebookovim serverima.

Dok je Facebook besplatan za svoje korisnike, kompanije i agencije plaćaju prikazivanje oglasa Facebookovim korisnicima, a ono u čemu je najveća društvena mreža u prednosti jest to da zaista ima mnogo informacija o svojim korisnicima.

New York Post pobrojao je pret informacija koje biste trebali odmah obrisati sa svog profila, a time se vaše korisničko iskustvo neće ni najmanje promijeniti.

Vašu adresu ili mjesto u kojem živite

Ako netko ostvari pristup vašem profilu, adresa bi im mogla pomoći u činjenju dodatne štete. Usto, precizna lokacija pomaže oglašivačima da vam serviraju još osobnije oglase. Ako želite i dalje otkrivati svoju lokaciju, navedite samo grad u kojem živite.

Radno mjesto

Slično kao i kod mjesta življenja.

Telefonski broj

Otkrivanje telefonskog broja nešto je na čemu ova društvena mreža inzistira, pod krinkom bolje zaštite vašeg profila. No nakon što date svoj broj telefona Facebooku, putem njega ljudi mogu doći do vašeg profila. Umjesto davanja svog broja možete putem servisa kao što je Google Voice ostvariti sve sigurnosne opcije koje dolaze s davanjem broja Facebooku, ali bez mogućih problema.

Datum rođenja

Osim što ćete izbjeći zahvaljivanje svima koji vam čestitaju na Timelineu, uz datum rođenja netko tko vam provali u profil dobiva korisnu informaciju za provaljivanje u druge račune.

Stavovi i interesi

Na vašem profilu možete objavljivati sve što želite, no možda je bolje ne odgovarati Facebooku na pitanja kojoj religiji pripadate i za koga biste glasali. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.