Ovo su najpopularnije web stranice od 1993. do danas

Screenshot: Twitter

OD NASTANKA interneta vremenom su različite web stranice dobivale na značaju i bivale popularne među korisnicima. Video objavljen na Twitteru zabilježio je koje su web stranice od 1993. do 2022. dobivale najviše posjeta.

Snimka koja bilježi rast posjeta na web stranicama pokazuje da je 1993. najpopularnija bila AOL platforma koja nudi usluge e-pošte na webu. U tom periodu AOL je imao 20 milijuna mjesečnih posjeta. Nakon njega najpopularnije su bile stranice Prodigy, Compuserve, Bloomberg te IMDb.

Video zatim prati rast popularnosti Yahooa, koji izbija na drugo mjesto već 1994. godine, a treće i četvrto mjesto u periodu do 1997. drže Geocities i Netscape. Do 1998. godine MSN izbija na drugo mjesto, a Yahoo će do 2000.godine postati najposjećeniji sajt, s 400 milijuna posjeta mjesečno.

Googleov rast započinje 2006. godine

Također, eBay se izdvaja na četvrtom mjestu sa 144 milijuna posjeta. U tom periodu započinje i rast Googlea koji će 2006. preuzeti prvo mjesto na ljestvici, s pet milijardi posjeta. Yahoo 2008. godine ponovo preuzima prvo mjesto, s devet milijardi posjeta, a na treće i četvrto mjesto izbijaju Facebook i YouTube.

Do 2012. godine Google će ponovo postati broj jedan, a Facebook i YouTube će premašiti Yahoo po broju posjeta. U periodu do 2015. godine na ljestvici najposjećenijih se pojavljuju i Instagram, Twitter i Wikipedia.

Do siječnja 2022. godine, kada ovaj kronološki pregled završava, Google će zadržati prvu poziciju s 80 milijardi posjeta mjesečno. Slijede YouTube s 34 milijarde, Facebook s 22 milijarde te Twitter i Instagram sa šest milijardi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.