"Ovo je znak u koji vjerujem": Snimka neobičnih oblaka nad Kijevom postala viralna

Screenshot: Twitter

UKRAJINSKI diplomat Oleksander Šerba, bivši veleposlanik u Austriji, na Twitteru je objavio video neobičnih oblaka koji su se prije dva dana nadvili nad Kijevom.

Napisao je kako nije padala kiša niti je bilo oluje, unatoč grmljavini i munjama. Šerbin tvit ubrzo je postao viralan na društvenoj mreži. Pregledalo ga je više od 50.000 ljudi te je skupio stotine lajkova i komentara.

"Bog je ovime podsjetio Ukrajince da je uz njih", "Ovo je Božji znak u koji vjerujem", "Anđeli su se uvijek pojavljivali u oblaku s vatrom. Bog je uz Ukrajinu", neki su od komentara.

Neki od tviteraša pak su objasnili kako su grmljavina i munje bez kiše ili oluje sasvim normalna pojava. Naime, riječ je o suhoj oluji koja se obično vidi s neba s čestim munjama i grmljavinom, ali to ne stvara kišu. Poznata je kao suha oluja jer se javlja kada se temperatura i toplina susretnu ispod oblaka. Mora se uzeti u obzir da kiša zaista pada, ali s obzirom na temperature, oborine ne mogu doći do tla jer isparavaju padajući blizu zemlje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.