Ovi poznati Hrvati tvrde da su sreću i mir pronašli u vjeri

Instagram/Facebook

NEKOLICINA poznatih Hrvata tvrdi da je mir i sreću pronašla nakon što se okrenula vjeri, molitvi i Crkvi. Neki od njih su vjerski život započeli u intimi, a neki su javno i detaljno opisivali svoje "obraćenje". Neki su u tome i pretjerali.

Najpoznatija hrvatska obraćenica zasigurno je Edita Majić, odnosno Edita Marija od Križa. Poznata hrvatska glumica napustila je kazališne daske na vrhuncu karijere i otišla u najstroži samostan na svijetu. Nakon nekoliko godina provedenih u samostanu, Edita se odlučila na još radikalniji korak. Napustila je samostan i otišla u potpunu samoću te će ostatak života provesti kao pustinjakinja.

Simona Gotovac bila je najpoznatija starleta u Hrvatskoj. Simona se, po vlastitom priznanju, bavila i prostitucijom, a nakon što ju je bivši muž Ante Gotovac odveo pateru Zvjezdanu Liniću, njezin se život promijenio. Danas je sretno udana i majka troje djece. Na njezinom Facebooku nema objave u kojoj ne spominje Isusa, Gospu, anđele, itd.

Blanka Vlašić je nekoliko puta javno govorila o svom nevjerojatnom preobraćenju. Nedavno je u Međugorju rekla da je Boga upoznala na parkiralištu, u periodu kad je bila ozlijeđena i proživljavala, kako kaže, najgore trenutke u karijeri.

Stipe Pletikosa navodno je u Međugorju doživio obraćenje. Bivši vratar hrvatske nogometne reprezentacije često je gledao prema nebu dok se izvodila hrvatska himna i dok bi slavio svoje obrane. Dario Šimić je također potvrdio da se okrenuo vjeri na vrhuncu karijere.

Robert Knjaz se nakon smrti dvogodišnje kćerkice također okrenuo vjeri, ali voditelj o svom novom životnom putu nije često govorio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.