Otac Ronaldove Georgine deset godina bio je u zatvoru

Foto: Instagram

OTAC partnerice Cristiana Ronalda osuđivani je trgovac drogom koji je deset godina proveo u zatvoru.

Argentinac Jorge Rodriguez (69), otac 23-godišnje Ronaldove zaručnice Georgine Rodriguez, zbog krijumčarenja droge služio je kaznu u tri zatvora u Španjolskoj. Bivši nogometaš, rođen u Buenos Airesu, završio je iza rešetaka 2003. godine, a slobodu je dočekao deset godina kasnije, piše Daily Mail.

Objava tih informacija dolazi nakon što je ponovo otvorena istraga oko slučaja u kojem je Cristiano Ronaldo navodno silovao studenticu u Las Vegasu 2009. godine, što on žestoko poriče.

Jorge je trenutno u Argentini, a smatra se kako je otjeran iz Španjolske nakon što je odslužio kaznu u kolovozu 2013. godine. Navodno je teško bolestan i za njega se brinu rođaci, a novac im navodno šalju Georgina i njezina starija sestra Ivana.

Jorge, koji je Georgininu majku upoznao nakon što se preselio u Španjolsku 1980-ih, proglašen je krivim za krijumčarenje kokaina i hašiša u odvojenim suđenjima u Madridu.

U optužnici za krijumčarenje kokaina, u dokumentu od 18 stranica, piše kako je Rodriguez bio mastermind propalog šverca kokaina u vrijednosti više od 100 tisuća eura iz Španjolske u Francusku.

Njegova dva pomagača zaustavila je policija 1999. godine kad su se vozili prema Nici kako bi predali drogu Talijanu pod nadimkom Espaguetti. Pokušali su se riješiti droge - više od tri kilograma 83 % čistog kokaina, bacivši ga kroz prozor Fiat Tipa, ali taj im se plan izjalovio.

Protiv Rodrigueza imali su inkriminirajuće snimke poziva koji su ga povezali s Kolumbijcem kojemu je platio za drogu. Dobio je 11-godišnju zatvorsku kaznu i 120 tisuća eura kazne, a u presudi je pisalo kako je on "koordinirao zadatke".

Drugu kaznu dočekao je 22. studenog 2010. godine. Drugi sudac osudio ga je na dvije godine zatvorske kazne zbog švercanja hašiša iz Maroka u Španjolsku uz pomoć šestorice pomagača.

Rodriguez je nakratko pušten iz zatvora krajem 2008. godine, no vrlo brzo vratio se iza rešetaka jer je uhićen zbog drugog slučaja s drogom.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.