Otac Britney Spears: Razgovarao sam o tome da je smjestimo u mentalnu instituciju

Foto: Twitter

OTAC Britney Spears u petak je otkrio kako je nedavno razgovarao o tome hoće li svoju kćer smjestiti u ustanovu za mentalno zdravlje, prenosi Page Six.

Jamie Spears u dokumentima podnesenim na Vrhovnom sudu okruga Los Angeles tvrdi da nije odgovoran za smještanje Britney na psihijatriju 2019. godine, potez koji je potaknuo sada već poznati pokret #FreeBritney.

No, Jamie je rekao da ga je 9. srpnja nazvala Jodi Montgomery, zadužena za osobne i medicinske poslove pjevačice, moleći za pomoć zbog Britneyjina "nedavnog ponašanja" i mentalnog zdravlja.

Montgomery je navodno izrazila zabrinutost što pop zvijezda nije pravilno uzimala lijekove - i donijela mogućnost psihijatrijskog zadržavanja "5150", što prema kalifornijskim zakonima dopušta da se osoba zadrži na psihijatrijskoj procjeni ako se smatra da je opasnost za sebe ili druge.

"Gospođa Montgomery je smatrala da je Britney izmakla kontroli", rekao je Jamie Spears u sudskoj izjavi.

Tvrdi da se Montgomery kasnije predomislila i rekla da 5150 nije potreban. Otac je dodao da od 2018. nije imao kontrolu nad Britneyjinim medicinskim odlukama, uključujući njezino zatvaranje u mentalnu ustanovu 2019. godine.

"Nisam imao kontrolu nad liječenjem svoje kćeri od kraja 2018. godine, kada sam se zbog svojih osobnih zdravstvenih problema morao povući", pojasnio je Jamie. 

Umjesto toga, odluku su donijeli Montgomery, koja je dodana u tim konzervatora Britney zbog Jamiejevih zdravstvenih problema, i odvjetnik koji je nekada bio uključen u slučaj, navodi se u sudskim spisima.

"Upravo je Jodi Montgomery, zajedno s bivšim odvjetnikom, Samom Inghamom, primila gospođu Spears u ustanovu početkom 2019. godine, uključujući, ali ne ograničavajući se na potpisivanje dokumenata o prijemu", navodi se u podnesku suda.

No, odvjetnica Montgomery opovrgnula je tu izjavu.

"Kao voditeljica slučaja, gospođa Montgomery radila je isključivo pod vodstvom i kontrolom Jamieja Spearsa. Nije imala ovlaštenja smjestiti Britney Spears u bilo koju ustanovu - samo je Jamie Spears imao tu moć u ožujku 2019. godine", kazala je odvjetnica. 

Podsjećamo, Britney se prije više od mjesec dana izravno obratila sudu o kontroverznom skrbništvu. Rekla je da želi svoj život nazad i da završi 13-godišnje skrbništvo koje njezin otac ima nad njom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.