On tvrdi da zna koje će vam "vruće biljke" poboljšati seks

Screenshot: Business Insider
 
CHRIS KILHAM, poznat i kao "lovac na pripravke", "alternativac" je koji putuje svijetom u potrazi za ljekovitim biljkama, predstavio je vrstu biljaka poznatijih kao "vruće biljke" koje navodno stimuliraju osjetila i tako poboljšavaju seksualni život. Kako prenosi Business Insider, "vruće biljke" rastu širom svijeta, no najviše ih ima u egzotičnim destinacijama poput Malezije i kišnih šuma Amazone.
 
Biljka maca raste u Peruu, na padinama Anda, i, kako tvrdi Kilham, poboljšava libido, posebice u slučajevima kada je libido smanjen uslijed uzimanja antidepresiva i sličnih lijekova, dok "Tongkat ali" raste u Maleziji i zapravo je korijen tropskog stabla, a navodno pospješuje stvaranje testosterona i poboljšava erekciju, barem tako tvrdi Kilham.
 
Zlatni korijen ili Rhodiola rosea dolazi iz središnje Azije, a toliko je cijenjena da su kineski carevi, prema predaji, slali svoje istraživače na drugi kraj zemlje u potragu za ovom čudesnom biljkom koja regulira menstruaciju i pojačava seksualnu želju.
 
Chuchuhuasi, odnosno kora drveta koje raste u kišnim šumama Amazone stavlja se u alkoholne napitke koji potom imaju snažno djelovanje na poboljšanje seksualne funkcije, poručuje Kilham.
 
Najzanimljivije ime svakako ima zadnja biljka na ovom popisu, latinskog naziva Epimedium sagittatum, koja je poznata i kao "horny goat weed". Ime dolazi iz legende prema kojoj se mitološka koza, nakon što je pojela ovu biljku, parila i do 100 puta u jednom danu. U doslovnom prijevodu ime bi značilo "trava rogate koze", dok se u slobodnom prijevodu s riječju "horny" da poigrati.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.