Oliviji Munn dijagnosticiran rak dojke: "U 10 mjeseci imala sam četiri operacije"

Foto: Profimedia

GLUMICA Olivia Munn otkrila je da joj je dijagnosticiran rak dojke. U opširnoj objavi na Instagramu kazala je kako je imala četiri operacije u posljednjih 10 mjeseci, uključujući i dvostruku mastektomiju. 

Rak joj je dijagnosticiran prije otprilike godinu dana. "U proteklih deset mjeseci imala sam četiri operacije, toliko dana provedenih u krevetu ne mogu ni nabrojati i naučila sam više o raku, liječenju raka i hormonima nego što sam ikada mogla zamisliti. Začudo, plakala sam samo dva puta. Mislim da nisam osjećala da imam vremena za plakanje", napisala je. 

Munn je rekla da rak ne bi bio pronađen do njezine sljedeće zakazane mamografije da njezina liječnica nije odlučila provesti procjenu rizika od raka dojke. "To mi je spasilo život", kaže. 

Rak je otkriven na vrijeme

Procjena je naposljetku rezultirala biopsijom, koja je pokazala da ima agresivan rak u obje dojke. "Imam sreće. Dijagnosticirali smo ga na vrijeme", napisala je. Munn je u nedjelju viđena na crvenom tepihu dodjele Oscara sa svojim partnerom Johnom Mulaneyjem.

"Dopuštala sam ljudima da me vide kada imam energije, kada se mogu obući i izaći iz kuće, kada mogu odvesti svog dječaka u park", rekla je Munn. "Sačuvala sam dijagnozu, brigu, oporavak i lijekove protiv bolova privatnima. Morala sam doći do daha i proći kroz najteže dijelove prije nego što to javno podijelim", dodaje.

Svoju priču je, kaže, podijelila kako bi žene koje se bore s istim problemom u tome pronašle utjehu, inspiraciju i podršku tijekom vlastite borbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.