Nova lova: Indexovi čitatelji riješili foru

DANIMA smo čekali da nam netko ponudi rješenje zadatka u Tv igri "Nova lova" i napokon ga dočekali. Naime, zadatak koji je glasio 2+4-6-3x2+(3x7)=? nitko u igri nije uspio riješiti, nakon čega su se u našu redakciju javljali brojni revoltirani gledatelji koji su smatrali da su "pokradeno od Nove TV zbog nemogućeg rješenja".

Kad smo upitali Novu TV u čemu je problem s njihovim zadacima odgovorili su nam: "Gledatelji ne vide zadatak uvijek pravilno, jer se radi o logičkom zadatku. Pa tako treba obratiti pažnju na slova, ponekad X može biti rimski deset i slično. Potrebno je samo bolje gledati fotografiju".

Par riješio zagonetku

Index je odlučio majicom nagraditi onoga tko će logičkim putem doći do broja 2114, rezultata koji je ponudio Toni Jeričević kao rješenje zadatka. Iako su se forumaši trsili danima nekako navući brojeve da bi dobili 2114, Robert i Silvija, Indexovi čitatelji, napokon su uspjeli dokučiti zagonetku.

"Svi brojevi koje vidimo se zbrajaju, a gdje je X i množe. Uzimaju se u obzir svi brojevi te brojevi koji su rezultat množenja (primjerice, 3x2 donosi brojeve 3, 2 i 6). 80's s majice predstavlja dva broja: 1980 i 80. Dakle, rješenje bi bilo 1980+80+2+4+6+3+2+3+7+6+21=2114", napisao je par koji će za nagradu dobiti obećanu majicu. Čestitamo!

L.V.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.