Neven Ciganović o cirkusu: Super su mi frajeri u tajicama



CIRKUS Monte Carlo od četvrtka je u Zagrebu. Tako je navečer premijerno održana prva predstava na koju su došli i naši poznati poput Nevena Ciganovića, Pamele Ramljak s dečkom, Elizabete Gojan sa sinovima, Vedrana Strukara, mistera Hrvatske Vanje Grgeca, Ronalda Brausa, Snježane Mehun i drugih. Kroz program dug više od dva sata publiku su zabavljali klaun, žongleri, gimnastičari i akrobati te jedan pas, koji je, kako kažu, član obitelji. Naime, Monte Carlo je jedan od brojnih europskih cirkusa koji više ne drži životinje, ali zato imaju jednog posebnog klauna i i jednu sposobnu ekipu. Stoga smo upitali i poznate kako im se svidjelo, jesu li u djetinjstvu i sami uživali u cirkuskim predstavama te nedostaju li im životinje.

Neven Ciganović: Zanimljivi su mi bili muškarci u tajicama

Neven Ciganović otkrio nam je kako su mu se posebno svidjela braća gimnastičari koji izvode posebne akrobatske točke. "Mogu reći da nisam bio od djetinjstva u cirkusu. Posebno su mi se svidjeli muškarci u tajicama, zapravo u napetim hlačama. Možda budu u tajicama kasnije. Jako mi je bila dobra ova djevojka s kolutovima", izjavio je kroz smijeh tijekom pauze dok je ispijao šampanjac. Na pitanje nedostaju li mu životinje kaže: "Nedostaju životinje u cirkusu, ali s druge strane opet i razumijem da ne nedostaju. Možda sam se i ja koji puta sažalio, posebno kad bi imali bič za tigrove i lavove pa bi ih tukli. To mi je u principu nehumano", dodaje Neven. Kaže kako mu je cirkus bio `kul` dok je bio klinac. "U cirkus sam kao klinac išao sa starcima, nekad s ekipom iz ulice. To mi je bilo baš super i išao sam često. Ovo mi je sad baš `kul`", kaže Neven.



Snježana Mehun: Ne bih se popela na pozornicu, nije to za mene

S Nevenom je bila i Snježana Mehun koja je bila pomalo povučena tu večer. Osim što nam je rekla kako je u cirkuskim predstavama uživala kao klinka, Snježana kaže kako se ipak, poput nekih iz publike, ne bi odvažila sudjelovati u točki. "Cirkus je retro. Ne bih se dala nagovoriti popeti na pozornicu, ne da mi se to. Kao klinka sam išla s roditeljima u cirkus, a kasnije sam  vodila svog sina", rekla nam je.

Ronald Braus: Baš mi je slatko u cirkusu

Za razliku od Snježane, Ronald Braus nam je rekao: "Super, baš mi je slatko u cirkusu. Mislio sam da će mi jako nedostajati životinje, ali u stvari može se i s ljudima napraviti da bude jako zabavno i zgodno. Ovo s ljudima koji sudjeluju u predstavi je isto jako zgodno. Vidio sam da su se opirali, ali i njima i nama je bilo jako zabavno" te kroz smijeh dodao: "Nikad ne znaš što te čeka kada te pozovu da sudjeluješ u predstavi pa prema tome razumijem ljude koji ne žele na pozornicu. Da su me tražili mogao sam se popeti, makar meni nije problem na pozornicu uskočiti". Kaže i kako je kao klinac uživao na brojnim predstavama. "Kao klinac sam jako puno išao u cirkus. Odrastao sam u Rovinju i tamo su jako puno dolazili cirkusi. Točno se sjećam Moire Orfei s onom njenom punđom, ali i brojnih drugih cirkusa", otkrio nam je.



Elizabeta Gojan: Bio je izbor ili raditi doma nešto, ili izvesti klince u cirkus pa smo došli


Elizabeta Gojan pak je došla na predstavu sa svojim sinovima koji kažu kako im se sve sviđa, a zanimljiva im je i "teta s kolutovima". "Bio je izbor ili raditi doma nešto, ili izvesti klince u cirkus pa smo došli u cirkus", rekla nam je u šali. Elizabeti se također svidjela majstorica kolutova, a na pitanje nedostaju li joj cirkuske životinje kaže: "Mislim da nedostaju životinje u cirkusu danas. Iako, naravno da nisam za ugnjetavanje životinja, ali oni cirkusi iz mog djetinjstva su imali životinje i mislim da bi djeci koja ni ne znaju za životinje osim za pse i mačke to bilo zgodno za vidjeti".

Pamela Ramljak: Klaun me nasmijao do suza, ali malo su mi nedostajale životinje


Pamela Ramljak je također došla zabaviti se u cirkus, ali, kako kaže, nažalost nije mogla ostati do kraja, jer je jurila na tulum kod Maje Šuput. "Super je, volim ići u cirkus. Bila sam dosta puta dok sam bila u Beču. Ovo je jedan manji, ali ništa manje dobar cirkus. Šteta što ovdje ljudi nemaju tradiciju odlaska na takve priredbe, zabavno je", izjavila nam je Pamela. Ipak, dodala je: "Doduše, malo mi nedostaju životinje, ali pas je bio odličan i akrobacije su bile super tako da se to nije baš previše primijetilo, a klauna bih posebno nahvalila, nasmijao me do suza", rekla nam je dobro raspoložena Pamela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.