Nemiri uoči Eurosonga: U Moskvi (ipak) uhićeni sudionici gay parade

DANAS poslijepodne, tek nekoliko sati prije početka velikog finala Eurosonga, ruske vlasti u Moskvi uhitile su dvadeset i pet sudionika ondašnje gay parade, među kojima je i organizator parade Nikolaj Aleksejev, te njegov bliski suradnik Nikolaj Bajev, javili su ruski mediji.

Iako se polemika oko gay parade koja se održava danas, paralelno s Eurosongom, vodi već nekoliko tjedana, a neki izvođači su čak i zaprijetili da ukoliko paradu zabrane neće nastupiti,  ondašnji borci za jednakost su se na zabranu oglušili te završili iza rešetaka. Nizozemska skupina The Toppers organizatorima Eurosonga zaprijetila je da neće nastupati ukoliko parada bude zabranjena, ali kako njihova pjesma "Shine" u četvrtak navečer nije izborila ulazak u veliko finale, dečki u svjetlucavim odijelima više nemaju razloga za zabrinutost.

Naši uzdanici, Igor Cukrov i Andrea Šušnjara, večeras nastupaju peti po redu, ali uspjehu se teško možemo nadati. Naime, izlazne ankete i poražavajuće statistike na kladionicama "Lijepu Tenu" proglašavaju najgorom pjesmom na ovogodišnjem Eurosongu, a bude li Zagreb sljedeće godine ugostio ovu priredbu, mnogima će biti veliko iznenađenje!

V.V.
Foto: Eurosong.tv

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.