Napravili repliku Keopsove piramide - u dvorištu: "Štiti od koronavirusa"

Screenshot: YouTube

PAR iz Istinke, malog sela smještenog 12 kilometara od Sankt-Peterburga u Rusiji, sagradio je betonsku repliku Velike piramide u Gizi - u vlastitom dvorištu.

Piramida Andreja Vakruševa i njegove žene Viktorije 19 puta je manja od egipatske, koja joj je bila inspiracija. Visoka je devet metara, a proteže se i devet metara u dubinu. Napravljena je od oko 400 tona betonskih blokova.

Par kaže kako su godinama proučavali dizajn Keopsove piramide i posjetili je više puta kako bi napravili detaljnu repliku. Nakon što su izračunali točnu veličinu svoje piramide, Andrej i Viktorija proveli su mjesec dana tražeći građevinsku tvrtku spremnu da je sagradi prema njihovim specifikacijama. Mnogi su ih odbili, no naposljetku su našli tvrtku kojoj se ideja svidjela.

Nije jasno koliko su trajali radovi, no ruski mediji počeli su izvještavati o njoj u ožujku, prenosi Oddity Central. Dok je Euronews nedavno opisao tu piramidu kao neobičan vrtni ukras za ekscentrični par, ruski mediji pričaju drugačiju priču. Naime, par je iznio poprilično sumanute tvrdnje o svojoj piramidi, uključujući one da ona može zaštititi ljude od štete i izliječiti ih.

Primjerice, Nevsky News pisao je kako je Andrej rekao da su se svi radnici koji su se ozlijedili tijekom gradnje piramide izliječili zahvaljujući njoj. Rekao je i kako su on i njegova žena počeli graditi piramidu kako bi spasili Zemlju.

Kako piše Metro News, Viktorija je rekla da piramida može poboljšati imunitet i zaštititi od zaraze koronavirusom.

Oni koji žele iskoristiti "ljekovite i zaštitne moći piramide" moći će rezervirati boravak unutar nje kako bi meditirali i ispunili se njenom energijom. Međutim, za to će morati platiti između 3500 (oko 330 kn) i 10.000 rubalja (oko 940 kn) po noćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.