Najveće gluposti koje smo čuli 2019. godine

Foto: Goran Stanzl, Josip Regovic/PIXSELL, Instagram, Facebook

JOŠ NAS malo dijeli od 2020., a prije nego u potpunosti zaboravimo sve ono što se dogodilo u proteklih 365 dana, pravo je vrijeme da se prisjetimo nekih od najvećih bisera koje nam je 2019. donijela

Bilo je tu svega, od klasičnih provala koje su samo smiješne do poteza koji su nas ostavili bez riječi.

No, da ne gubimo previše vremena na uvod, prisjetimo se nekih od najsjajnijih dragulja 2019. 

Ana Bučević i Vortex Cruise

Prije 2019. vjerojatno niste nikada čuli za "vortex cruise", ali zahvaljujući Ivi Todorić i 40-članoj posadi ovih kraljeva i kraljica dobrih vibracija, postali smo "bogatiji" za jednu predivnu informaciju o tome kako potrošiti višak novca.

Ukratko, za 2300 eura možete dobiti mjesto na kruzeru President i tjedan dana slušati priče o tome kako "kreirati i manifestirati nemoguće". Primjerice, kako podgrijati klimavu ideju koju je Rhonda Byrne predstavila u knjizi "The Secret" i prodavati je kao nešto vlastito.

I možemo se do prekosutra snebivati nad idejom "Vortex Cruisea", ali Ana Bučević uspjela je uvjeriti 40 osoba da joj iskešira 2300 eura za neki new-age mumbo jumbo. Fenomenalno.

Ivan Pernar i Vitamin C

A kad smo već kod lupetanja gluposti, ne smijemo zaboraviti ovogodišnji evergreen Ivana Pernara koji je početkom godine odlučio nastaviti s radom svoje Facebook ordinacije pa je, nakon što je pronašao lijek za depresiju, odlučio izliječiti i gripu.

Ideja je nakljukati se vitaminom C i sigurni ste jer... Zapravo nitko ne zna što se Pernaru mota po glavi i zašto bi bilo tko pri zdravoj pameti poslušao medicinske savjete Ivana Pernara.

Iako će vas njegova sljedba pokušati uvjeriti u nešto nebulozno, Ivan Pernar NIJE liječnik već osoba s profilom na Facebooku, ali još bitnije od toga, Ivan Pernar je čovjek koji je samo deset dana nakon što je predstavio svoj čarobni lijek - popušio gripu.

Karma je ponekad predivno brza i učinkovita.   

Ivana Vida, Jelena Veljača, spremačica, džemper i Dikan

Javnost je ostala podijeljena oko još jedne bitne teme. Naime, Ivana Vida izabrala je Instagram kao mjesto na kojem će odlučiti o sudbini spremačice koja joj je uništila džemper.

Neki su se zaključili da supruga poznatog nogometaša nema takta, drugi su zaključili da je razlog javnog razapinjanja to što se radi o bogatoj osobi i da se svi na ovaj ili onaj način na društvenim mrežama obračunavamo s osobama koje posao nisu odradile onako kako treba.

Međutim, rješenje ove velike nedoumice stiglo je s mjesta s kojeg se rješenje najmanje očekivalo - Facebook profila Dikana Radeljaka.

Jelena Veljača javno je prozvala Ivanu Vidu, a onda se Dikan okomio na Jelenu Veljaču klasičnom salvom odvratnih uvreda kakve od Dikana Radeljaka i očekujete. No, u tom moru polupismenih bljuvotina skrivalo se i rješenje ovog problema.

Dakle, ako si u nedoumici oko toga je li neki tvoj potez šljamersko dno, dovoljno je zapitati se: “Bi li me Dikan branio?”

Ecija Ivušić i bauštelci (i prodavači lubenica)

Još jedna tema koja je javnost digla na noge svakako je bila i Ecija Ivušić koja je zaključila da nikada ne bi mogla biti u vezi s bauštelcem. Niti s prodavačem lubenica.

Bio je to veliki šamar svakom poštenom radniku kojem su srušene sve nade da će jednog dana "uposteljiti" Eciju Ivušić.

Teško je zapravo procijeniti što je u ovom vrtlogu nebitnosti bio najgluplji detalj. Izjava, reakcija, isprika ili to da se ove priče uopće sjećamo četiri mjeseca nakon što je objavljena.

Oliver Mlakar i HDZ

Gostujući u "Nedjeljom u 2", poznati voditelj Oliver Mlakar raspizdio je gledatelje izjavom da je simpatizer HDZ-a, da ne može govoriti o opljačkanom narodu jer njega nitko nije opljačkao i da ne treba pričati samo o negativnim stranama HDZ-a jer "tu se dogodilo krasnih stvari".

Mogli bismo sada ponovno kritizirati Mlakara, ali zastanimo i na trenutak pokušajmo zamisliti koliko je dobro raspolagati slijepim optimizmom Olivera Mlakara.

Stajati na brežuljku iznad poplavljenog sela i zaključiti: "A gle, ne znam što bih rekao o ovima što su izgubili kuće, ja sam na suhom. Isto tako, ne smijemo se koncentrirati samo na loše strane, barem smo dobili veliko kupalište".

Željko Glasnović i šaka u jugozomboidnu glavu

I baš kao Ana Bučević s "Vortex Cruiseom", Željko Glasnović zadužio je čovječanstvo kovanicom "jugozomboid". Štoviše, Glasnovićev životni poziv postao je lov na jugozomboide i s njima se obračunava na svakom koraku. Naravno, ne vidi ih nitko osim njega pa je s vremenom postao nešto kao lovac na jetije, duhove i čudovište iz Loch Nessa.

To njegovu borbu ne čini ništa manje zabavnom. Upravo suprotno, bilo je predivno vidjeti njegov plakat za europske izbore na kojem prijeti da će našaketati svoje izmišljene neprijatelje.

Koristiti svoje halucinacije kao platformu za ulazak u EU parlament? Neprocjenjivo.  

Gordan Maras i Bond-kampanja

Baš u isto vrijeme kada je Glasnović vodio bitku s jugozomboidima, Gordan Maras i njegova Bond-kampanja podsjetili su nas zašto je dobro okružiti se prijateljima koji će vas opetovano upozoravati na to da vam je neka fora neoprostivo trula i navesti vam barem deset razloga zašto bi istu tu foru trebalo sasjeći u korijenu.  

Vigilare i Lino Lada

Nije da se više itko čudi malim ratovima udruge Vigilare, ali ponekad uspiju nadmašiti i svoje najveće hitove.

Pokušajte zamisliti najbenigniju stvar na svijetu? Jeste? Vigilare s tim vjerojatno ima problem i spremni su na bojkot.

Uglavnom, pojavila se tegla Lino Lade s porukom "merry winter", što god to značilo. I da, možda je malo previše politički korektno za teglu čokoladnog namaza, ali nije smak svijeta. Točnije, nije smak svijeta osim ako niste Vigilare koji u tome prepoznaju ubojstvo bebe Isusa Krista kojeg ovaj zli medvjedić ubija na njegov rođendan engleskim jezikom i "božićocidnim" porukama. S druge, bolje strane, mnogi su doznali da postoji pakiranje Lino Lade od jednog kilograma.

Da Vigilare ne postoji, trebalo bi ih izmisliti... I klasificirati kao psihički poremećaj.

Ava Karabatić i Index

Da, preživio sam intervju s Avom Karabatić i bilo je spektakularno. Ok, nećemo pretjerivati, bilo je gledano i to je sasvim dovoljno.

Međutim, koliko se god puta vraćali na bezbroj citata koje je naša sugovornica uspjela ugurati u ono malo vremena koliko smo pričali, ono što je Ava izgovorila daleko je manje problematično od onoga što je Kolinda izgovorila i što će još izgovoriti.

A ona je u drugom krugu.  

Kolinda i... Sve

Da već nismo navikli na lavinu gafova koje je servirala tijekom mandata, pomislili biste da je 2019. nešto posebno, ali realno gledajući, nije. Kolinda Grabar-Kitarović samo je nastavila prepoznatljivu seriju više ili manje bizarnih izjava i poteza s jednom razlikom - krajem godine to je odlučila nazvati "predsjedničkom kampanjom".

Bilo bi potpuno promašeno dati joj više od jednog mjesta na listi jer teško je i nabrojati što je sve nadrobila tijekom svojih brojnih nenamjerno smiješnih stand-up nastupa.

No, kada bismo Kolindinu 2019. trebali svesti na nekoliko hajlajtova, bila bi to njezina neobjašnjiva i ničim opravdana želja da započne pjevačku karijeru i u isto vrijeme stvori alternativnu verziju prošlosti u kojoj je živjela samo ona i skupina uvlakača kojima se okružila. Njezina Jugoslavija bila je sto puta mračnija od vaše i mogla bi se opisati kao život u pustoši "Mad Maxa"... ali s puno manje jogurta. Isto tako, svoju je nerođenu djecu vodila u Knin i Vukovar, a prisjetila se i kako u Jugoslaviji niste mogli pjevati pjesme iz 1999. Vjerojatno zato što niste vremenski putnik poput predsjednice.

Godinu je odlučila završiti bombastično, izjavom u Vukovaru gdje je ispalila da je poginulima drago što su poginuli za Hrvatsku. I u ovoj fazi kampanje koja bi se najbolje mogla opisati kao serija psihičkih slomova, više nije ni iznenađenje da je ispalila nešto ovako odvratno, ali počinjete se pitati što rade njezini savjetnici, ima li ih uopće ili Kolinda jednostavno "freestylea" sve svoje govore.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.