Najprodavanija konzola za Black Friday nije bila ona za koju mislite da jest

Foto: Press

MEDIJI su prepuni tekstova o PlayStationu 5 i novom Nintendo Switchu, ali najprodavanija konzola za vikend nije bila niti jedna od spomenutih. Kupci su razgrabili Microsoftov Xbox Series S koji je najjeftinija, ali i tehnički najslabija konzola nove generacije. 

Naravno, razlog u većini slučajeva nije popularnost već cijena i u prvom redu dostupnost Series S konzola u online trgovinama kao što je Amazon. 

Adobe Digital Economy Index analizirao je više od bilijuna posjeta i ispitao više od 1000 trgovina vezano za najprodavanije artikle, a sve ukazuje na to da je Xbox Series S najveći hit. 

Bila je - dostupna

Kao što smo već i napisali, konzola je bila dostupna (za razliku od tražene petice, Series X-a i Switch OLED-a), a tu je i pristupačna cijena za one kojima nisu bitne najbolje specifikacije. Treba, naravno, spomenuti i to da je Series S neprestano dostupan pa su kupci vjerojatno samo čekali sniženja.

Osim toga, tu je i Game Pass koji otvara vrata digitalne arhive mnogobrojnih starih i novih naslova od kojih SS sve vrti bez najmanje problema, a uz to pokreće isključivo digitalne naslove, što znači da je idealna za Game Pass. 

To je predvidio i šef Xboxa Phil Spencer koji je za Kotaku još prošle godine izjavio: "Naša su očekivanja da će, tijekom generacije ovih konzola, cijena postati ono što je uistinu bitno i da ćemo vidjeti rast prodaje Seris S-a".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.