Na svjetski dan Nutelle donosimo vam 5 najboljih recepata

Screenshot: YouTube

DANAS je svjetski dan Nutelle, diljem svijeta omiljenog slatkog namaza.

Obilježava se desetu godinu zaredom, a povodom te obljetnice nudimo vam najjednostavnije recepte s Nutellom koje svatko može napraviti, a zbog kojih će joj biti još teže odoljeti.

Vruća Nutella

Sastojci:
šalica mlijeka

3 žlica Nutelle
1 žlica kakaa
prstohvat soli
šlag (po izboru)

Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u posudi na laganoj vatri dok se dobro ne povežu. Ulijte u šalicu i ukrasite šlagom po želji.

Pohani kruh s Nutellom i bananom

Sastojci:
kruh
¼ šalice Nutelle
2 narezane banane
¾ šalice slatkog vrhnja
4 jaja
2 žličice cimeta
1 žlica šećera
maslac

Priprema:
Narežite kruh na deblje šnite u unutar svake urežite "džep". U njega utisnite Nutellu i banane. U zdjeli pomiješajte slatko vrhnje, cimet, šećer i jaja. Rastopite maslac na tavi, umočite svaki komad punjenog kruha u smjesu i pecite oko 3 minute sa svake strane. Na kraju po želji ukrasite Nutellom i narezanim bananama.

Nutella browniesi

Sastojci:
1 šalica maslaca
2 šalice šećera
pola šalice Nutelle
4 jaja
1 šalica kakaa u prahu
1 žličica soli
1 žličica praška za pecivo
1 žličica ekstrakta od vanilije
1 i pol šalica brašna
komadići čokolade po želji

Priprema:
Na laganoj vatri otopite maslac. Umiješajte šećer i miješajte oko 2 minute. Maknite s vatre i umiješajte Nutellu dok se sve dobro ne poveže. Prelijte tu smjesu u zdjelu, dodajte jaja, sol, kakao, prašak za pecivo i ekstrakt vanilije i miješajte dok se ne poveže. Ulijte u namašćeni lim za pečenje i pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.


Pizza s Nutellom

Sastojci:
Tijesto za pizzu
5 žlica Nutelle
Jagode po želji
1 žlica šećera u prahu
1 žlica ulja

Priprema:
Umijesite tijesto za pizzu ili koristite gotovo. Razvaljajte ga i stavite u namašćeni lim za pečenje. Pecite oko 10 minuta. Dok je još toplo, premažite ga Nutellom, pospite narezanim jagodama i posipajte šećerom u prahu.

Nutella cheesecake

Sastojci:
250 grama keksa
80 grama maslaca
¾ šalice lješnjaka
1 teglica Nutelle (400 grama)
500 grama kremastog sira
½ šalice šećera u prahu

Priprema:
Sitno smrvite kekse i dodajte im maslac, trećinu lješnjaka i žlicu Nutelle. Povežite kuhinjskim mikserom. Smjesu ravnomjerno rasporedite u namašćeni lim i ostavite da se hladi dok ne napravite kremu. Mikserom povežite sir, preostalu Nutellu i šećer. Prelijte preko smjese od keksa i poravnajte. Posipajte preostalim lješnjacima i hladite 3-4 sata prije posluživanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.