Mislite da znate sve o četkicama za zube? Varate se

Foto: Press

BEZ obzira u kojoj se fazi života nalazili, ako ste kliknuli na ovaj tekst, vjerojatno živite u uvjerenju da vas četkica za zube više ne može iznenaditi. Bila ona nevjerojatno savitljiva, super mekana, opremljena posebnim vlaknima ili električna, teško je da vas bilo što na polju svakodnevne oralne higijene može posebno oduševiti. 

No, čini se da ipak može.

Naime, Phillipsova serija Sonicare prije samo nekoliko dana bila mi je potpuno nepoznata, baš kao i njihova DiamondClean električna četkica za zube. Međutim, nakon što je jedan primjerak DiamondCleana stigao na testiranje, mogu reći samo jedno - ovo je nešto potpuno drugačije. 

Bez pretjerivanja, bilo bi pogrešno Phillipsovu soničnu četkicu svrstati u istu kategoriju s ostalim običnim ili električnim četkicama za zube jer to jednostavno ne bi bilo fer. Istina, i jedne i druge ispunjavaju istu funkciju, ali isto možemo reći i za automobile. Golf i Ferrari su automobili i odvest će vas od točke A do točke B i nazad, ali generalno ne bi smjeli biti u istoj rečenici osim ako ta rečenica nije: "Golf i Ferrari ne bi smjeli biti u istoj rečenici". 

Potpuno isto vrijedi za sve naše pohabane i raščupane četkice i DiamondClean. Ovo je potpuno drugi svijet i krajnje je vrijeme da novoj tehnologiji damo priliku da nas oduševi. 

Ono što prvo primjećujete jest kutija u kojoj četkica dolazi i od samog vam je početka jasno da se pred vama nalazi nešto bolje, drugačije i u skladu s vremenima u kojima živimo. Realno gledajući, tehnološki napredak prihvatili smo u mnogim aspektima naših života, ali to kao da je izostalo u nekim izuzetno bitnim dijelovima kao što je pranje zubiju. Ako više ne koristimo Nokiju 3310 već pametne telefone, zaista ne postoji jedan jedini razlog da isto ne učinimo i po pitanju oralne higijene i počnemo se ponašati kao da je 2019., a ne 1985. 

No, krenimo redom. 

U kutiji ćete pronaći čašu s postoljem za punjenje (četkica se puni preko čaše i izgleda fantastično), svi potrebni kablovi, dvije glave četkice i naravno, sama četkica koja dolazi u posebnoj putnoj torbici koju također možete povezati USB kablom pa ujedno služi i kao dodatna stanica za punjenje četkice kada ste na putu. Sama četkica djeluje elegantno, drška ima ergonomski dizajn i vrlo ćete se brzo naviknuti na nju. 

Međutim, pakiranje i izgled četkice nisu jedino čime će vas DiamondClean oduševiti, a ono najbitnije je ujedno i ono najbolje što četkica pruža. Naime, Phillips u najavama tvrdi da ćete prve promjene uočiti nakon samo tjedan dana korištenja, ali činjenica je da ih primjećujete već nakon prvog pranja. 

Prvo ćete poželjeti isprobati svih pet programa koje četkica pruža (clean, white, polish, gum care i sensitive) pa ćete već kod prvog pranja imati osjećaj kao da ste upravo napustili ordinaciju svog stomatologa koji vam je izbijelio zube i očistio kamenac. Razlika u odnosu na bilo koju električnu četkicu je više nego očita, a tijekom života sam ih koristio mnogo i bez zadrške mogu reći da je DiamondClean nadišao sva moja očekivanja. 

Možda zvuči banalno, ali ovaj napredni način pranja natjerat će vaš da učinite još jednu pozitivnu stvar. Naime, istraživanja pokazuju da većina nas zube ne pere dovoljno dugo. I sami vjerojatno znate da ponekad samo odradite pranje iako ste svjesni da to nije dobro. Četkate li zube dva puta dnevno po dvije minute? Vjerojatno ne. Philipsov Sonicare pobrinut će se da to učinite jer pomoću ugrađenog mjerača vremena četkica će vas podsjetiti kada ste postigli optimalno vrijeme pranja, a uz sve ostale prednosti, u samo jednom dvominutnom korištenju učinit ćete više nego biste učinili u mjesec dana korištenja obične četkice. I vjerujte, osjetit ćete to. 

Inače, ova četkica nastala je u suradnji sa stomatolozima, a poseban je naglasak stavljen na soničnu tehnologiju koja je jednostavno revolucionarna. Glava četkice postiže 62.000 pokreta u minuti, a to i uz najbolju volju ne možete dostići klasičnim pranjem niti bi to imalo smisla. No, ne radi se samo o besmislenom razbacivanju impresivnim brojkama, te tisuće pokreta u prijevodu znače da DiamondClean miče mrlje nastale konzumacijom duhana, kave i vina te uklanjaju do sedam puta više naslaga.

 

Postoje i drugi modeli, ali DiamondClean je izbor za korisnike koji oralnu higijenu ne doživljavaju olako i žele vrhunske rezultate. I možda će zazvučati kao reklamni slogan, ali uistinu je tako - jednom kada isprobate DiamondClean, osjećat ćete se kao da ste prvi puta stvarno oprali zube. 

Sadržaj donosi Index u suradnji s Philipsom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.