Megatroll objavio top foru o katarskoj zatucanosti

Foto: Megatroll Split

NAKON što su organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru objavili da se alkohol ipak neće prodavati navijačima u prostoru oko stadiona, na Facebook stranici Megatroll Split objavljena je top fora na taj račun. 

"Gotovo je prvo poluvrijeme. Ostanite uz nas jer u ovoj pauzi ide javno kamenovanje preljubnica. A nakon pilanja udova navijačima koji su uzeli pivo, vraćamo se drugom dijelu ove uzbudljive utakmice", piše na napravljenoj šali o nadolazećem izvještavanju o Svjetskom prvenstvu.

Podsjećamo, objava o zabrani prodaje alkohola dolazi dva dana prije početka Svjetskog prvenstva, prvog koje se održava u nekoj državi Bliskog istoka. Pivo i ostala alkoholna pića moći će se kupiti u fan zonama, objavila je FIFA. Na stadionima i oko njih moći će se kupiti bezalkoholno pivo.

U Kataru postoje mnoga pravila

U Kataru, naime, postoje i mnoga druga pravila, a jedno se odnosi na fizički kontakt u javnosti

Postoje geste koje treba izbjegavati za vrijeme boravka u Kataru, a isto tako je zabranjen fizički kontakt između muškarca i žene u javnosti i može dovesti do uhićenja. No, ako se supružnici drže za ruke, neće napraviti veliki propust. Također, zabranjen je zajednički život nevjenčanih osoba, kao i seks izvan braka, a kršenje tih zakona može dovesti i do zatvorske kazne i deportacije.

Ono što se u Kataru smatra uvredljivim je i psovanje, pokazivanje palcem prema gore, pokazivanje prstom na osobu ili stvar, kao i dozivanje osobe jednim prstom. Ako sjedite ispred nekoga tko je stariji ili viši od vas, nikako nemojte prekrižiti noge.

Također je protuzakonita homoseksualnost, a neke su nogometne zvijezde izrazile zabrinutost zbog prava navijača koji putuju na događaj, posebice LGBT+ pojedinaca i žena, za koje grupe za ljudska prava kažu da ih katarski zakoni diskriminiraju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.