"Mamurluk 2" ponovno u problemima



PROBLEMI oko nastavka hit komedije "Mamurluk 2" ne prestaju, a u ovom trenutku već se postavlja i pitanje radi li se o stvarnim problemima ili najobičnijoj promociji.

Krenulo je s problematičnim foršpanom, nastavilo s trovanjem hranom, a najnovija je prepreka majstor tetovaža S. Victor Whitmill koji sudskim putem pokušava zaustaviti kino premijeru.

Naime, Whitmill je autor prepoznatljive tetovaže koja se nalazi na licu boksača Mikea Tysona koji se pojavio u prvom dijelu filma, a Warner Bros. je bez autorovog dopuštenja odlučio smjestiti istu tetovažu na lice glumca Eda Helmsa. Naravno, autorska prava pripadaju Whitmillu što je ugovoreno i u vrijeme snimanja prvog dijela, a isti je ugovor potpisao i Mike Tyson. Međutim, u najavi je vidljivo da glumac Ed Helms nosi istu tetovažu na istom mjestu, a tetovirani se Helms nalazi i na svim plakatima.

Upoznati sa situacijom tvrde da bi se Warner mogao izvući jer tetovaža je djelomično promijenjena (uglovi su ravni), a i korištena je kao parodija što bi ih moglo osloboditi krivnje. U slučaju da u tome ne uspiju, morat će se nagoditi ne bi li film u kina pustili do predviđenog datuma, a svima je jasno da je upravo to i bila prvotna namjera Whitmilla.

Ovaj bi propust mogao koštati Warner Bros., ali ako u obzir uzmemo očekivane rezultate na kino blagajnama i često pojavljivanje "Mamurluka" u medijima, čak i u slučaju da u nagodbi izgube nekoliko milijuna dolara, ta ih gubitak neće znatno oštetiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.