Mali "milijunaši s ulice" dobili stanove na poklon

NAKON što je film "Millijunaš s ulice" dobio čak osam Oscara u deset nominiranih kategorija, djeci iz opustošene i siromašne četvrti Mumbaija, gradske vlasti odlučile su darovati nove stanove. Film u kojemu glavne uloge imaju indijski dječaci jednostavno je hipnotizirao gledatelje, ali i kritiku koja protiv njega nije napisala ništa loše. Baš zbog toga što ova grupa simpatične djece praktički "drži" cijeli film, vlasti su ih odlučile nagraditi te ih doživotno zbrinuti.

Redatelj i producent filmskog hita godine, koji su izabrali talentirane mališane za uloge u filmu, optuživani su da izrabljuju djecu i na njihovu trudu zarađuju novac, međutim pokazala su se istinitima njihova obećanja da će ovoj djeci uistinu pomoći. Tako su sve optužnice pale u vodu, a djeca ne skidaju osmijeh s lica.

Obitelj preživljava s manje od dva dolara dnevno

Vjerojatno ni sami nisu svjesni koliko im je ova uloga promijenila život, počevši od popularnosti u kojoj uživaju u rodnoj Indiji pa do puta u Los Angeles na samu dodjelu i šetnju crvenim tepihom. Najviše ih je obradovao sam put avionom i posjet Disneylandu te fotkanje s Mickeyem Mouseom. Situaciju u kojoj su živjeli prije nego što su ih odlučili angažirati u filmu je brutalna, sirova indijska realnost koja ih je zadesila. Desetogodišnja Azhar, koja je jedna od junakinja filma, zaista ima tešku životnu priču.

Azhar živi s majkom koja je izgubila jedno oko i ocem koji boluje od tuberkuloze pod ceradom pored jedne ceste u Mumbaiju. Rubina živi u malenoj kolibi pored koje curi kanalizacija. Obje obitelji preživljavaju s manje od dva dolara dnevno. "Puno nam znači odgovarajući stan", rekao je njezin otac Raqif Qureshi. "Prvo Oskar, a sad ovo. Naše tri generacije žive u ovoj rupi, a sad ćemo otići. Nikad nismo ni sanjali da ćemo imati vlastiti stan", sa suzama u očima poručio je.

S.C.
Foto: JLP, The Sun

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.