Pitao ljude po kojim bi osobama nazvali ulice u Zagrebu. Jedno se ime ponavljalo

Screenshot: YouTube

NOVINAR Saša Šimpraga je pitao ljude na Twitteru po kojim bi poznatim osobama nazvali ulice u Gradu Zagrebu? U prijedlozima su se pronašle poznate osobe iz različitih područja, a često se kao prijedlog ponavljao Arsen Dedić.

Iako su neki dali samo prijedloge imena, drugi su se korisnici malo više raspisali o općenitim prijedlozima. 

"Nedostaje nam matematičara i prirodoslovnih znanstvenika modernog doba. Trebalo bi to malo pregledati tko je dobar kandidat", "Samo bitne žene. Vrijeme je da se oda priznanje za doprinos društvu koji je vrlo često ostao u sjeni mediokritetskih muškaraca...", "Po cvijeću, npr. Ulica orhideja, tratinčica itd. radi izbjegavanja političke netrpeljivosti. (možda naivno) Nadam se da to nikoga ne bi smetalo", "Po bilo čemu što bi stvorilo dašak internacionalizma i svijesti u svijetu u kojem se nalazimo", neki su od komentara. 

Saša je kao svoje prijedloge napisao povjesničare Lelju Dobronić i Radovana Ivančevića. 

Ipak, većina je na objavu dala svoje konkretne primjere. Ovo su neki od njih. 

"Dušan Vukotić, Arsen Dedić, Zvonko Špišić", "Daša Drndić", "Alan Ford", "Malnar i Ševa zaslužuju ulicu. I Stankec", "Po Josipu Paladi, tenisaču koji je odigrao 75 mečeva u Davis Cupu i ostavio bogati trag u našem i svjetskom tenisu", "Smogovci", "Đorđe Balašević", "Obitelj Zec", "Ulica Zlatka Kranjčara", "Relja Bašić", "Prema djevojci stradaloj u potresu. Anamarijin put", "Rudi Supek, Gajo Petrović, Ivan Kuvačić, Maja Miles, Aleksandra Zec, Ivo Bićanić, Jasna Babić, Eva Grlić, Danka Grlić, Branko Bošnjak, Mira Furlan, Vesna Kesić, Jasenka Kodrnja". 

Iako su bili u manjini, u prijedlozima su se pronašli i Milan Bandić, Ivo Sanader, pa i Zoran Milanović. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.