Lepa Brena Project: Završen 1. dio hrvatske kazališne turneje, evo kad se vraća

Foto: Ana Križanec/Novi list

U RIJEČKOM HKD-u jučer je završen prvi dio hrvatske turneje kazališne predstave Lepa Brena Project, a dvije održane predstave bile su potpuno rasprodane.

Glumački ansambl predvođen je Jasnom Đuričić, prošlogodišnjom dobitnicom priznanja za najbolju europsku glumicu, zatim Jelenom Ilić, Anđelom Jovanović, Jovanom Belović te Vladimirom Aleksićem.

Veliko zanimanje za predstavu

Glazbeno-plesno-dramski spektakl u četiri je dana odigran šest puta, i to u dva grada - Zagrebu i Rijeci. Baš kao u Zagrebu, i riječka publika ispratila je zvijezde predstave dugotrajnim ovacijama.

Gostovanje je privuklo i brojne ljude iz društvenog i javnog života Kvarnera, a na predstavi je viđen primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, koji se pojavio u društvu supruge Branke i suradnice Ermine Duraj. 

Fenomen Lepe Brene

Predstava se temelji na priči o fenomenu Brenine popularnosti, ali i o raspadu Jugoslavije, ispričano kroz ženu koja je bila jedan od najvećih simbola bivše države. Nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i Vedrane Klepice.

Brena Jugoslavenka, Brena Biznismenka…

Kroz likove Brena Jugoslavenka, Brena Seksualnosti, Brena Biznismenka, Brena Graditeljstva i Brena Pjesme prikazani su kompletna ličnost Lepe Brene i problemi s kojima se društvo s ovih prostora susretalo posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, a susreće se i danas.

Predstava se zbog velikog interesa u Hrvatsku vraća već ovog proljeća, i to u Zagreb, ali i druge hrvatske gradove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.