Legendarni metal bend stiže u zagrebačku Arenu

Foto: EPA

Pioniri progresivnog metala Dream Theater, dobitnici Grammyja, u sklopu velike svjetske turneje povodom 40. obljetnice stižu 29. listopada u Arenu Zagreb, gdje će puna tri sata svirati klasike iz svog bogatog kataloga, objavio je organizator koncerta Charm Music Croatia.

40th Anniversary Tour 2024 – 2025. obilježit će povratak originalnog bubnjara Mikea Potronoya, koji se vratio u bend nakon 13 godina odsustva. U Zagreb tako dolazi zlatna postava benda, koju uz Mikea Potronoya čine John Petrucci na gitari, James LaBrie na vokalima, John Myung na basu i Jordan Rudess na klavijaturama.

Dream Theater u svom DTHQ studiju upravo priprema 16. studijski album i prvi s Portnoyem nakon Black Clouds & Silver Linings iz 2009. godine. An Evening With Dream Theater donijet će publici u Zagrebu tri sata punokrvne Dream Theater svirke, bez predgrupe, s velikom produkcijom; svjetlom, videom i razglasom. Njihovi koncerti poznati su i po dozi humora, ležernosti i improvizacije.

15 milijuna prodanih ploča

Pioniri progresivnog metala Dream Theater dijele jedinstvenu vezu s jednom od najstrastvenijih baza obožavatelja diljem svijeta, što dokazuju njihove tri nominacije za nagradu Grammy, osvajanje nagrade Grammy 2022. u kategoriji najbolje metal izvedbe za The Alien i 15 milijuna ploča prodanih diljem svijeta. 

Njihov drugi album Images & Words iz 1992. zaradio je zlatni certifikat i dospio na Rolling Stoneovu listu "100 najboljih metal albuma svih vremena". Guitar World smjestio je sljedeći album Awake na prvo mjesto liste "Superunknown: 50 legendarnih albuma koji su definirali 1994."

Obožavatelji su izglasali album Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory iz 1999. za "broj jedan progresivnih rock albuma svih vremena" u anketi Rolling Stonea iz 2012., a Classic Rock ga je rangirao kao "15. najveći konceptualni album".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.