Kupio auto i našao stara pisma u njemu: Plakao sam kad sam ih čitao

LJUBITELJ oldtimera rasplakao se kad je u Porscheu iz 1961. pronašao ljubavna pisma napisana prije gotovo 50 godina.

Roby Glück (42) iz švicarskog kantona Zug kupio je Porsche 356 BT5 Super 90 Reutter koji je proizveden 1961. godine, a u njemu je pronašao stara ljubavna pisma, prenosi njemački RTL.

Pisma je napisala izvjesna Silvia, a bila su namijenjena njezinoj nesretnoj ljubavi Robertu, no nikad mu ih nije poslala. "Plakao sam dok sam čitao pisma. To je valjda bila najtragičnija ljubavna priča koju možete zamisliti", rekao je Glück za švicarske medije.

Glück, koji kupuje stare automobile kako bi ih obnovio, u pretincu Porschea našao je pisma iz kojih je bilo vidljivo i da je Robert oženjen, no i da je bio sa Silvijom u vezi. "Rečenice u pismima su toliko dirljive. Doznao sam kako su u ljeto 1971. godine Silvia i Robert već dugo bili tajni ljubavni par", kazao je.

Dodao je kako se iz pisma može iščitati i kako su Robert i Silvija dobili sinčića Hannibala, a u jednom pismu Silvia piše nesuđenoj ljubavi kako ju je njegova majka natjerala da ode iz njegovog života. "U vječnoj ljubavi, tvoja tužna Silvia", potpisala je pismo.

Glück je otkrio i neke rečenice iz pisma. "Bez tebe je život hladan. Čeznem. Ne možeš to razumjeti! Moraš osjećati da mislim na tebe. Trebam te poput zraka", stoji u jednom. "Vidjela sam te, ali sam pobjegla. Kako bih voljela vidjeti te opet i da sve bude u redu", piše u drugom, datiranom 31. kolovoza 1972.

Roby se nada da će pronaći Silviju i vratiti joj pisma, a već je i poduzeo prve korake u potrazi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.