Kraljevski sport: Harry i William uživaju igrajući polo

PRINČEVI Harry i William uživaju u svojem plemenitom statusu i s vremenom se bave sportovima koji dolikuju prinčevima. Znalački jašući rasne konje jurišali su zelenim terenom parka Cirencester i tako nastupali za polo tim Umongo u borbi za naslov Dorchester kupa. Natjecanje je promatrala i Williamova djevojka i zaručnica Kate Middleton.

Polo je kraljevski sport koji je kroz povijest njegovala plava krv. Prvi put odigran u staroj Perziji i to u šestom stoljeću prije Krista. Tada su polo igrale kraljevske trupe i elitne postrojbe. Polo kakav danas poznajemo nastao je u indijskom Manipuru i kasnije je populariziran u Britaniji. Prvi polo klub na svijetu nastao je 1834. godine u indijskom gradu Silchar.

Osim u Britaniji, ova je igra vrlo popularna u Argentini, Pakistanu i Americi, gdje postoje i profesionalne lige. Polo se na Olimpijskim igrama prvi puta pojavio u Parizu 1900. godine. Nakon toga je u programu bio još četiri puta, sve do OI u Berlinu 1936. godine nakon kojih se više nikad nije pojavio u službenom programu.

L.V.
Foto: JLP
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.