Komičari zabrinuti za sigurnost na nastupima: "Hoće li netko biti idući Will Smith?"

Foto: EPA

KOMIČARI i slavne osobe diljem svijeta sve su zabrinutije da bi šamar Willa Smitha na dodjeli Oscara mogao utjecati na sigurnost komičara tijekom nastupa.

Chris Rock je kroz šalu rekao da jedva čeka vidjeti Jadu Pinkett Smith u filmu G. I. Jane 2. To je bila šala motivirana novom frizurom Pinkett Smith, koja je obrijala glavu. Na to je Smith ustao, popeo se na pozornicu i ošamario Rocka, da bi se vratio na svoje mjesto urlajući da ne uzima ime njegove žene u usta. Njegov čin zabrinuo je brojne komičare i slavne osobe da bi se ova praksa mogla nastaviti na njihovim nastupima.

"Stand-up komičari su vrlo vješti u rukovanju s gledateljima koji im dobacuju iz publike. S onima koji ih fizički napadaju i ne baš", rekao je na društvenim mrežama legendarni glumac Mark Hamill. Na incident se osvrnuo i poznati radijski voditelj Howard Stern u svojoj radijskoj emisiji SiriusXM.

"Ljude ne udarate zbog govora, svakako ne na dodjeli Oscara, a Will Smith se morao suzdržati", rekao je Stern. 

Komičari se boje da će netko "pokušati biti sljedeći Will Smith"

Komičarka Kathy Griffin je izrazila zabrinutost koju će mnogi komičari sada vjerojatno osjećati.

"Dopusti da ti nešto kažem. Vrlo je loša praksa izaći na pozornicu i fizički nasrnuti na komičara. Sada se svi moramo brinuti o tome tko želi biti sljedeći Will Smith u komičarskim klubovima i kazalištima", napisala je Griffin na Twitteru.

Komičar iz Melbournea Charisa Bossinakis se složio, rekavši za LADbible kako postoji bojazan da bi neki mogli "pokušati biti sljedeći Will Smith".

"Definitivno mislim da će na neke članove publike utjecati Smithovo ponašanje. Osim straha, to je i velika šteta jer komedija nije o tome. Ako vam se ne sviđa šala, jednostavno se nemojte smijati. Na mnogo načina, komedija bi trebala otvoriti dijalog o različitim temama; namjera nikada nije poticanje nasilja", rekao je Bossinakis.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.