Komentatora Wimbledona napali jer je komentirao skupi prsten Mirke Federer

Foto: Getty Images

KOMENTATOR Wimbledona Andrew Castle našao se na udaru kritika jer je komentirao prsten Mirke Federer tijekom finala između njezinog supruga Rogera i Novaka Đokovića.

Mirka Federer, supruga švicarskog as od 2009. godine, viđena je na tribinama finala. Tijekom napetog meča koji je proglašen jednim od najboljih finala u povijesti Wimbledona, komentator, nekadašnji tenisač, sugerirao je da Mirkin prsten izgleda skupo, piše express.co.uk.

Embed from Getty Images

"Ne izgleda baš kao bižuterija, jelda?" rekao je, no brojni korisnici Twittera vrlo brzo izrazili su negodovanje. "Plaćen si da komentiraš tenis, ne Mirkin nakit", poručio mu je jedan teniski fan.

Embed from Getty Images

"Andrew Castle govori o zarađenom novcu i sad o Mirki koja ne nosi bižuteriju. Ispao je jako ogorčen. Rogerovi Grand Slamovi 20 - Andrewovi 0", još je jedan od komentara, a i mnogi drugi složili su se kako nije bilo potrebe komentirati vrijednost Mirkina nakita.

Embed from Getty Images

Nakon što je priča odjeknula medijima, saznalo se i koliko bi prsten mogao vrijediti, zahvaljujući švicarskom draguljaru Lazaru Cebbaru koji je izjavio i kako Mirku Federer poznaje osobno. 

"Pretpostavljam da je riječ o dijamantu od 7 karata, ako ne i više. Karakteristično za te dijamante je da moraju ostati ekstremno čisti", rekao je te dodao kako se radi o rijetkom i skupom kamenu.

"Cijena tog komada nakita u rangu je oko pola milijuna švicarskih franaka (oko 3,3 milijuna kuna, op.a)", objašnjava Cebbar. "Međutim, ne bi me iznenadilo da je kamen gospođe Federer po svojim svojstvima dostigao vrijednost veću od milijun franaka. U svakom slučaju, to je rijetkost, jer je ta čistoća dijamanta vrlo rijetka."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.