Kolege se opraštaju od Vere Zime: Vozio sam gradom s mišlju da joj banem ovaj vikend

Screenshot: YouTube

BROJNI kolege opraštaju se od glumice Vere Zime.

Redatelj Dalibor Matanić prisjetio se jedne od njenih najpoznatijih uloga, one u filmu Blagajnica hoće ići na more.

vera zima🖤🖤

Objavljuje Dalibor MatanicNedjelja, 8. studenoga 2020.

"Od mog ranog djetinjstva i tvog zvonkog smijeha s naše,lopudske tarace do kazališnih dasaka i naše uzajamne zaljubljenosti u Grusjenku....Vera Zima! sretan ti put i miran san", napisala je glumica Jelena Perčin.

"Zbogom ..našoj velikanki glumišta...divnoj , Vera Zima ! Mirno plovi u dubine Svemira", poručio je art model, maneken i kustos Galerije Kranjčar Josip Joško Tešija.

"Otišla je Vera Zima. Bila mi je jedna od prvih partnerica pred kamerom kad sam ko klinka snimala hrtovu seriju i naučila me tad brdo trikova koje koristim i danas a kasnije sam imala sreću još puno vremena provesti s njom po setovima... ako si imao nju u ekipi znao si da nemaš šanse imati loš dan, čak i ako ga ona ima nitko to nikad nije osjetio, živjela je da uveseljava i pomiruje suprotstavljene energije oko sebe... faliti će jako jako... sretno putuj, draga, i hvala ti na svakom osmijehu podrške koje si tako nesebično dijelila baš onda kad je trebalo", poručila je glumica Dora Lipovčan.

"Adio Vera Zima, neponovljiva. Gotovo cijela podjela nezaboravne predstave "Čaruga" sada je na nebeskoj sceni, blago anđelima...", napisala je redateljica Snježana Banović.

Adio Vera Zima, neponovljiva ❤️ Gotovo cijela podjela nezaboravne predstave “Čaruga” sada je na nebeskoj sceni, blago anđelima! 😢

Objavljuje Snježana BanovićSubota, 7. studenoga 2020.

"Umrla je Vera Zima. Teta Vera. Moja. Ako pričamo o legendama hrvatskog filma, bez nje nema retka. Radili smo zajedno na filmu Fuck Off I Love You. Probali u njenom stanu. Toliko divno i staloženo i mirno i forno stvorenje. Nikad se uzdigla, sve može djeco, lako ćemo, dobro je. Kad je trebala bit kritična prema kolegama i našem filmu nije mazila, ali sve uvijek s puno pažnje i pristojno. Voljela je kako smo radili i dogovarali se da ćemo opet, imali baš jednu lijepu priču o ljudima. Samo nek prođe kuk, pa jesen, pa zima. Sretali bi se svako toliko, samo bi zvrcnuo Teta Vera jeste free, mogu banut? Aaaa mali, ajde dođi. Odlazio bi do nje na trešnjevački plac, sjeli bi tamo. Pričali, kao da je baka. Trebala je do mene na grunt doć odmorit par dana već smo to planirali mjesecima. Brižna, nikad samo od geste. Ono kad je netko tvoj tvoj. S puno ljudi radiš pa kad završi projekt prorijede se kontakti ali s nekima ostaješ bondan do kraja života. A s nekima i duže. Vera je bila takva. Ne znam, evo, poznavati ljude kojima se diviš i imati priliku proživjeti dio života uz njih, znati da ti vraćaju ljubav i respekt, nema višeg ni većeg. Čuli se prije par tjedana kako se moramo vidjeti. Prekjučer vozim gradom s primišlju da je zovem ovaj vikend i da joj samo banem, ali jok, drugi tjedan ću. Drugi tjedan. Ne pustit ni jedan jedini sekund života s ljudima koje volite, jebeno prekratko je i prebrzo prođe. I onda te dočeka. I klik. I nema više. Baš baš tuga", oprostio se redatelj Anđelo Jurkas.

Umrla je Vera Zima. Teta Vera. Moja. Ako pričamo o legendama hrvatskog filma, bez nje nema retka. Radili smo zajedno na...

Objavljuje Andelo JurkasNedjelja, 8. studenoga 2020.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.