Kawasaki 3P vraća se na scenu, najavili koncert u Zagrebu

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Zagrebački punk rockeri Kawasaki 3P nakon pet godina vraćaju se na pozornicu, 5. travnja nastupit će u Tvornici Kulture, objavila je Tvornica. 

"Kawasaki 3P nije nestao, samo se odmarao i u miru podesio mašinu da bude još moćnija i glasnija. Naši koncerti koji dolaze nisu za one sa slabim zdravstvenim stanjem. Uskoro palimo motore i spremite se za brutalan udarac k3p zvuka", poručio je bend. 

Osnovani su 1993. godine kada su održali i svoj prvi koncert. Debitantski album Kawasaki 3P objavili su 2003. godine, za koji su osvojili Porin za Najbolji album alternativne glazbe, nakon čega je uslijedila i nagrada Crni mačak za Nadu godine. Uz debitantski album i nagrade, 2003. je godinu obilježio i nastup na Dori s pjesmom Antonija.

Drugi je studijski album Idu Bugari uslijedio 2009. godine, a osim još jednog Porina, ovaj put u kategoriji Albuma godine, nekoliko se tjedana zadržao i na ljestvicama najprodavanijih albuma. S drugog su se izdanja posebno izdvojili hitovi Puta Madre, Ni Da Ni Ne te Niskarastaman, za koje je bend snimio spotove. Nakon tog albuma nastupali su na EXIT i INmusic festivalima. 

Treće je studijsko izdanje Goli Zbog Pasa objavljeno 2015. godine, a najavljeno je singlom 3Problema. Album su tada promovirali koncertom u Malom pogonu Tvornice pred tristotinjak fanova, a mjesec dana kasnije uslijedio je i koncert u Velikom pogonu na kojemu su se pjevali hitovi sa svih triju izdanja.

Proslavili su 25 godina postojanja 2018. godine dvama rođendanskim koncertima u Teatru &TD. Godinu dana kasnije objavili su i live album 25 godina Teatar &TD LIVE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.