Kathryn Bigelow i Mark Boal pod istragom Pentagona zbog filma o Bin Ladenu



NAKON što su samo nekoliko dana nakon smrti Osame Bin Ladena holivudska redateljica Kathryn Bigelow i scenarist Mark Boal najavili snimanje filma o najvećem američkom neprijatelju i teroristu, svijet je očekivao još jednu vrhunsku dramu.

Međutim, ovih dana održava se prava drama i u stvarnom životu ovih filmaša pod okriljem Sony Picturesa jer su se našli pod istragom. Naime, došli su do tajnih spisa iz Pentagona o Osami Bin Ladenu te je Pentagon protiv njih pokrenuo službenu istragu. Osim što bi to moglo utjecati na njihovu profesionalnu karijeru, loše utječe i na sam film "Kill Bin Laden" kojemu je premijera odgođena do 19. prosinca 2012. godine iako je premijerno trebao biti prikazan ovog ljeta.

Sumnja se kako su do povjerljivih i tajnih spisa došli preko agenata CIA-e koji su već surađivali s američkim scenaristima na pisanju kriminalističkih serija poput CSI. Zanimljivo je upravo i to da je scenarist te novinar Mark Boal dugo vremena istraživao lov na Bin Ladena te je i sam 2004. godine bio u Iraku s američkim trupama. Kathryn je prošle godine snimila filmski hit o američkim vojnicima "The Hurt Locker".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.