Kako se riješiti četiri vrste kretena koje srećete svaki dan

Screenshot: Youtube

IMATE problema s osobama koje se ponašaju kao kreteni? Ne brinite, Robert Sutton, profesor sa sveučilišta Stanford više je od deset godina istraživao "ponašanje kretena", te je osmislio nekoliko mehanizama nošenja s takvim ponašanjem.

U svojoj je knjizi opisao četiri vrste kretena s kojima biste se mogli susresti u životu i kako se postaviti prema njima, prenosi Independent.

"Kretena možemo definirati kao osobu koja vas ostavi ponižene, bez poštovanja i bez energije", objasnio je Sutton.

Prvi tip kretena su ljudi koji su nesvjesno kreteni, jednostavno su uronjeni u neki svoj svijet. Njima jednostavno treba reći da su kreteni ili biste takvo ponašanje mogli trpjeti mjesecima.

Drugi su oni koji se prave glupi. To su oni koji će se praviti da vas ne poznaju, iako ste se već upoznali. Ništa nije krivo s njihovim pamćenjem, samo su bezobrazni.

Treći tip kretena je svjestan svojih mana i uopće ih ne skriva. Ne samo da će vam bez problema ukrasti sendvič, nego će vas još i kritizirati jer ste stavili premalo majoneze.

Zadnji tip je najgori, a Sutton ih naziva Judinim kretenima. Oni će vas strateški namamiti da vjerujete da ste prijatelji, sve dok ih ne uhvatite da očijukaju s vašim partnerom na uredskoj zabavi.

Načini na koje se zaštititi od njih su jednostavni. Prvo je rješenje fizički se udaljiti od njih.

Ako je to nemoguće, treba programirati mozak na pozitivno mišljenje, a to se može učiniti tako da loše stvari okrenete na šalu ili počnete žaliti osobu koja se tako ponaša.

Treća je opcija da preobratite kretena u prijatelja. Ako ste dobri prema njemu, bit će mu teže biti kreten prema vama.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.