"Plakala sam iza pozornice": Massimo je 1990. na Jugoviziji pjevao Tajčin hit

Screenshot: Youtube

MASSIMO je 1990. godine na Jugoviziji nastupio s pjesmom Pjesma za tebe. No, malo je poznato da je ta pjesma bila namijenjena Tajči, koja ju je kasnije proslavila pod nazivom Dvije zvjezdice.

Tatjana Matejaš, poznatija kao Tajči, pobijedila je 1990. na Jugoviziji s pjesmom Hajde da ludujemo, no neoprezna pjevačica je pjesmu, koja se tada zvala Strawberry Pickers, prije toga izvela u Zadru tijekom nastupa na Zvjezdicama, pa joj je Alka Vuica napisala novi tekst kako je ne bi diskvalificirali. No, Tajči je zapravo htjela nastupiti s pjesmom Pjesma za tebe, koja je prepuštena Massimu.

"Nisam željela da on pjeva moju pjesmu"

"Zrinko me nazvao i rekao mi da će album kasniti jer sam izabrana da predstavljam Zagreb na jugoslavenskom natjecanju za pjesmu Eurovizije. Trebala sam pjevati Strawberry Pickers (da, to je bio originalni naslov pjesme Hajde da ludujemo). Uzbudljivo. Iako sam odmah znala da su me stavili samo zato da budem slaba konkurencija onome kojem su svi priželjkivali pobjedu", napisala je Tajči svojedobno na Facebooku.

"Onda mi je Zrinko rekao kako je moja omiljena balada također odabrana za natjecanje. Izvest će je pop zvijezda Massimo Savić, a ako pobijedi, morat ćemo je, naravno, maknuti s albuma. Sviđao mi se Massimo i njegova glazba. Ali nisam željela da on pjeva moju pjesmu. To mi je bilo kao da gubim najboljeg prijatelja - pjesma je imala tu snagu - barem u tom trenutku - da mi pruži utjehu i zaliječi moje slomljeno srce", dodala je.

"Te večeri kada sam pobijedila na natjecanju, zapravo sam uživala u Massimovoj izvedbi moje pjesme. Gledala sam ga kako pjeva iz duše (za njega je tekst bio prepravljen, naravno) i to me ganulo do suza. Imala sam osjećaj da sam dio tog dara koji zapravo uopće nije bio moj (nitko zapravo ne može posjedovati glazbu - ona živi u srcima koji je dijele, bilo da je pjevaju, sviraju ili slušaju)", kazala je pjevačica.

"Kada sam osvojila natjecanje, osvojila sam i svoju pjesmu natrag. Ponovo je bila na mom albumu i nakon nekoliko mjeseci sam je pjevala na velikoj pozornici sa sjajnim glazbenicima i odličnim razglasom i slušala sam kako je tisuće ljudi pjevaju natrag meni", rekla je Tajči, koja nije skrivala koliko joj znači pjesma Dvije zvjezdice.

"Kad sam čula da je pjeva netko drugi, srce mi je puklo napola"

Nakon dvadesetak godina Tajči se u studiju Narodnog radija tijekom gostovanja u Glazbenom showu kod Dalibora Petka susrela s Massimom. Prisjetili su se Jugovizije na kojoj su zajedno nastupali 1990. godine.

"Zrinko mi je rekao da ima slobodno mjesto, ali da mi savjetuje da ga ne prihvatim. Nisam ga poslušao", rekao je Massimo o pjesmi koja je kasnije postala Tajčin veliki hit.

"To mi je bila najdraža pjesma i kad sam čula da je pjeva netko drugi, srce mi je puklo napola. Plakala sam iza pozornice dok si je pjevao, no to je bio dokaz da bi mi ta pjesma bila najdraža da je pjeva bilo tko", priznala je Tajči Massimu, s kojim se srdačno izgrlila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.