Josip Radeljak boravio u rezidenciji izraelskog predsjednika

DOSAD smo u ulomcima iz "Života u paklu" Dolores Lambaše imali prilike vidjeti kako lijepa glumica i Josip Radeljak provode svoje slobodno vrijeme i kako se zabavljaju po švicarskim mondenim destinacijama. Index je tada premijerno objavio fotografije ovog medijski eksponiranog para u društvu nekih svjetski poznatih glumaca, primjerice Alaina Delona. No, s poznatim se osobama Radeljak i Lambaša ne druže samo privatno, već su susreti često i poslovne prirode.

Javnost će konačno saznati kojim se poslovima Radeljak bavio proteklih 40 godina u inozemstvu

U specijalu "Život u paklu" Lambaša će tako, uz zgodne detalje s privatnih druženja, pisati i o poslovnim druženjima Josipa Radeljaka. Javnost će tako konačno imati prilike saznati kojim se poslovima Josip Radeljak bavio proteklih 40 godina u inozemstvu. Iz priloženih fotografija vidljivo je da su ti poslovi svakako zanimljivi, jer se Radeljak susretao s brojnim političkim, ali i crkvenim liderima diljem svijeta.

Tako je nedavno u Izraelu, točnije u Tel Avivu, pod pokroviteljstvom predsjednika Shimona Peresa i u prostorima njegove rezidencije, a u organizaciji izraelske gospodarske komore, održan trodnevni sastanak poznatih gospodarstvenika država Sredozemlja. Josip Radeljak je na spomenutom skupu bio prisutan u sastavu talijanske, a ne hrvatske delegacije.

Zanimljivo je da su ovom značajnom skupu prisustvovali i milanski kardinal i nadbiskup Carlo Maria Martini, koji je bio u najužem izboru prilikom posljednjeg biranja Pape, kao i njujorški rabin zaslužan za koordinaciju međuvjerskih odnosa, Jack Bemporad. Sastanak je, sudeći po fotografijama, prošao u radnoj i nadasve prijateljskoj, opuštenoj atmosferi, kao i pozitivnom ozračju.

Podsjetimo, upravo je izraelski predsjednik Shimon Peres prošlog tjedna bio u službenom posjetu Hrvatskoj, tijekom kojeg se sastao s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem i tijekom kojeg je posjetio Jasenovac.

Tijekom boravka u Izraelu posjetio Isusov grob

Radeljak je u Izraelu proveo tri dana. Predsjedništvo mu je među ostalim, tvrdi Lambaša, osiguralo pratnju do Isusovog groba te posjet Nazaretu i Jeruzalemu. Više o tom posjetu, iskustvu i emocijama koje su "duboko prožele Radeljaka impresijom viđenog" , Lambaša će podrobnije prepričati u specijalu Show Bizz magazina "Život u paklu", koji će se na kioscima naći već sredinom kolovoza.

Tijekom posjeta Isusovom grobu, dirnuti Radeljak je zapalio i svijeće. "Na ovako svetom mjestu običaj je i želja svima zapaliti svijeće za duše umrlih. Josip pali svijeće za svog oca koji je poginuo u ratu kad je Josip imao tek jednu godinu i ostao sam s majkom, kao i za pokojnu suprugu, Enu Begović Radeljak, gdje se je sudbinska koincidencija ponovila nakon što je i Josip poslije njene pogibije ostao sam s jednogodišnjom curicom", kaže Dolores Lambaša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.