Još samo dva dana do početka Valamar Jazz Festivala

U SKLOPU ovogodišnjeg Valamar Jazz Festivala, u galeriji "Sinčić" u Poreču, izložbu fotografija "Portreti jazz umjetnika" predstavit će neumorni kroničar jazz zbivanja u Hrvatskoj - Davor Hrvoj. Svečano otvorenje izložbe zakazano je za 6. srpnja u 20 sati, a bit će otvorena do 10. srpnja.

Uvertiru u drugo izdanje ovog jazz festivala koncertom u Lapidariju zavičajnog muzeja Poreštine 6. srpnja održat će Massimo Savić. Glavni program krenut će 7. srpnja iz Eufrazijeve bazilike gdje će svoje koncerte održati francuski harmonikaš Richard Galliano i Tamara Obrovac i Transhistria ensemble u suradnji s s češkim gudačkim kvartetom Epoque.

Drugog dana glavnog programa festival se seli nasuprot porečke rive, na otočić Sv. Nikola. Na pozornici tik uz more i pod otvorenim nebom, publici će se predstaviti kvartet nove zvijezde jazza, Miguela Zenona, a nakon njega nastupit će istinska jazz diva Tania Maria.

U završnoj večeri nastupit će jedan od najcjenjenijih trubača i skladatelja današnjeg jazza - Tom Harrell, a festival će u funky ritmu zaključiti sastav Nils Landgren Funk Unit.

PROGRAM:

Srijeda, 6. srpnja 2011.
- Massimo Savić Sings Standards u 21 sat

Četvrtak, 7. srpnja 2011.
- Tamara Obrovac Transhistria ensemble i kvartet Epoque u 20 sati
- Richard Galliano Piazzola Forever Septet u 21.30 sati

Petak, 8. srpnja 2011.
- Miguel Zenon Quartet u 20.30 sati
- Tania Maria Viva Brazil Quintet u 22 sata

Subota, 9. srpnja 2011.
- Tom Harrell Quinet u 20.30 sati
- Nils Landgren Funk Unit u 22 sata

Karte za vrhunski jazz užitak potražite u sustavu Eventima ili u Poreču u hotelima Zagreb, Fortuna, Valamar Riviera i Valamar Diamant.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.