Jezive priče: "Djed nam je rekao da ćemo umrijeti ako ikad vidimo lice Uplakane žene..."

Screenshot: YouTube

HOROR priče znaju biti jako jezive, posebice ako su stvarne. BuzzFeed je zamolio svoje čitatelje da im napišu jezive priče koje su im se dogodile.

Ako želite ikad više spavati, nemojte čitati dalje.

Dama koja šalje poljupce

Kad sam bila mala ispričala sam roditeljima da u kupaonici vidim ženu koju sam nazvala dama s pusama. Moja mama mislila je da je to nešto što je tata izmislio, a on je mislio da je to njena priča. Na kraju su pitali jedno drugo on tome i poludjeli kad su shvatili da mi nijedno od njih nije to ispričalo. Ne sjećam je se najbolje, ali pamtim da je imala dugu tamnu kosu i nosila duge haljine. Od kupaonice se i danas ježim. Zašto sam je zvala dama s pusama? Pa očito jer mi je slala puse.

Priču ispričala Sebastián Gaspar.

Moj brat se želi igrati

Jako sam se voljela igrati Mega Blocksima kao dijete, voljela sam graditi visoke zgrade, a još više rušiti ih. Jednom kad mi je dosadilo rušenje zgrada od kocki, pitala sam mamu mogu li se ići igrati van. Rekla mi je da mogu čim pospremim kocke. Kad sam se vratila u sobu, vidjela sam brata koji je nekoliko godina mlađi od mene, kako ih skuplja. Upalio je svjetla i fokusirano ih pospremao. Vratila sam se i rekla mami da on sprema kocke, a ona me pogledala i rekla mi da se brat igra vani. Kad sam se vratila u sobu, svjetlo je bilo ugašeno, a kocke su bile razbacane.

Priču ispričala Brenda Alejandra Dueñas.

Došao je u posjet

Otkako imam 14 godina, patim od paralize u snu. Ako ne znate što je to, to je nemogućnost da se pomaknete iako ste svjesni svega. Tijekom jedne od epizoda, čuo sam nekog kako ulazi u sobu. Počeo me grliti dok me nije zaboljelo. Pokušao sam se osloboditi, no što god je bilo iza mene se naljutilo i počelo mrmljati. Kad sam se napokon oslobodio, osjećao sam trnce po cijelom tijelu, a tijelo i leđa su me boljeli. I dalje se borim s paralizom u snu, no nikad više mi se nije dogodilo ništa slično.

Priču ispričao Jesús Francisco León.

Zaigrani pas

Prošlog vikenda probudila sam se usred noći jer je moj pas skakao na krevet i počeo mi lizati lice, klao što to čini kad želi hranu ili nešto. Pitala sam ga što želi, no kad sam upalila svjetlo vidjela sam da psa nema tamo. Ustala sam se i pronašla ga kako spava u kuhinji.

Priču ispričala Adri Adri.

Dječak i vlak

Prije nekoliko tjedana, s prijateljima i našom djecom šetala sam oko kuće kad smo prošli pored tračnica u blizini. Zamalo smo izbjegli udar vlaka kad smo prolazili, no brzo smo zaboravili na to. Prije nekoliko tjedana prolazila sam onuda i poslala prijateljima glasovnu poruku kad je vlak prolazio. Preslušavala sam poruku da provjerim čuje li me se uopće u buci kad sam čula glas dječaka koji je vikao prije nego što se čulo upozorenje da vlak dolazi. Stvar je u tome da tada nije bilo nikog u mojoj blizini.

Priču ispričala Araña Rdz.

Beba koja nije prestala plakati

Nakon što sam rodila treće dijete, sve je u početku bilo dobro, sve dok nije napunio tri mjeseca i počeo povraćati svaki put nakon što bi jeo mlijeko. Odvela sam ga doktoru koji mu je dao neki lijek.

Te noći sam bila previše zabrinuta da bih zaspala, a oko dva u noći odlučila sam oprati rublje kad već ne spava. Odjednom sam čula djecu kako plaču, no beba je bila u kolijevci u svojoj sobi, a druga djeca su spavala u svojim sobama. Stajala sam trenutak na hodniku i čula drugačiji plač iz dnevne sobe. Zvučalo je poput starije žene koja plače, osjećala se tuga i očaj u njenom glasu.

Strah me paralizirao, no nešto mi je govorilo da odvedem dijete u bolnicu. Rekli su nam da moramo u drugu bolnicu na hitnu operaciju, a doktor mi je rekao da bi dijete umrlo da sam dulje čekala. Ne znam što se dogodilo, ali moja majka tvrdi da je to bio moj anđeo čuvar.

Priču ispričala Vanessa Chiquita Gutiérrez.

Redovnik

Dok sam živio u Kini, posvađao sam se s djevojkom s kojom sam tada bio u vezi. Otišao sam iz zajedničkog stana i završio u hramu na vrhu obližnjeg brda. Pogled odande je bio predivan i često sam išao tamo razbistriti misli. Sklupčao sam se na drvenu klupu i plakao dok nisam zaspao. San mi je prekinuo dolazak neke osobe, osjetio sam kako je sjela na rub klupe na kojoj sam spavao. No kad sam se ustao da se ispričam, shvatio sam da nema nikoga pored mene. Prijatelji iz Kine ispričali su mi da je upravo to razlog zašto nitko ne dolazi tamo.

Priču ispričao Carm Sky Walker.

Bilo je to u 2:46

Nedavno sam se probudio usred noći iako je u kući bilo tiho. Psi su spavali i nije mi bilo jasno što me tako iznenada probudilo. Pogledao sam oko sebe i vidio ljudsku siluetu pored kreveta. Nije bila potpuno crna, nego je izgledalo kao da je sastavljena od tisuća crnih točkica koje se pomiču. Trepnuo sam, no pojava se i dalje kretala sobom. Posegnuo sam za mobitelom i dok sam se okrenuo, silueta je nestala. I danas ne znam što je to bilo, ali sjećam se vremena kad je bilo. Bilo je to u 2:46.

Priču ispričao Macial Porraz.

Uplakana žena

Kuća u kojoj žive moji baka i djed nije previše velika, samo ima velike trijemove. Onaj sa stražnje strane kuće čak ima mali staklenik u kojem oni uzgajaju svoje biljke i povrće. Iza kuće je polje agava koje je posadio moj djed, a na rubu je stara kućica.

Dok sam se igrao s rođacima i braćom u polju agave, odlučio sam otići do nje. Vrata se nisu dala zatvoriti pa su ih moji rođaci držali dok sam ja išao na wc. Nakon nekoliko trenutaka čuo sam jeziv vrisak svojih rođaka koji su počeli bježati. Pokušao sam otvoriti vrata no nisam mogao, iako nisu imala nikakav zasun ili lokot. Vrištanje se nastavilo, a ja sam se naježio. Pokušao sam otvoriti vrata, no bez uspjeha, mislio sam da ću umrijeti tamo.

Kad su se vrata napokon otvorila, udaljenost od kućice do trijema pretrčao sam u nekoliko sekundi. Svi su me čekali i bili su blijedi i uplakani. Vrisak se više nije čuo, no kad smo pogledali prema polju agave vidjeli smo bijelu siluetu žene koja je lebdjela iznad rijeke.

Djed nam je kasnije rekao da je to Uplakana žena, koju su čuli i vidjeli i ranije. Upozorio nas je da je više nikad ne smijemo vidjeti, jer ako bismo joj vidjeli lice, mogli bismo umrijeti od straha. Nikad se više nismo igrali u polju agave.

Priču ispričao Momo Gamo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.