Jasenka Puc: Bez prestanka sam mu ponavljala - Iztok, bori se, ne idi...

"SVE BIH dala za samo još jednu riječ, jedan pogled, jedan dodir...", izjavila je 43-godišnja Jasenka Puc, supruga preminule 45-godišnje rukometne legende Iztoka Puca, prisjećajući se u intervjuu za Gloriju njihova zajedničkog života i posljednjih Pucovih trenutaka, u kojima je u bolnici u San Diegu pokušavao dobiti bitku s vrlo rijetkim oblikom raka, karcinomom žučovoda. Prve simptome bolesti primijetio je početkom ove godine, u vidu kvržice na kralježnici, a u travnju su doznali loše vijesti. Prvih pet kemoterapija je dobro podnio, a onda ga je šesta, posljednja, prikovala za krevet.

U trenucima dok je umirao, supruga je bila uz njega: "Iztok, bori se, ne idi... ponavljala sam mu bez prestanka. Na trenutak mi se učinilo da me čuje, da se pokušava boriti. Krajičkom oka vidjela sam kako su zatitrale linije na monitoru i vratile se u normalu. Obuzeo me tračak nade. No, čim sam spustila pogled, monitor je počeo jednolično pištati i linija je opet postala nepovratno ravna. Znala sam da je to kraj, ali ga nisam htjela prihvatiti". U tim je trenucima Jasenka supruga nastavila milovati po kosi, ljubiti mu upale obraze i stiskati mu tanašne ruke. Posljednju želju Puc je povjerio svojoj punici Dunji, kojoj je kazao kako želi da ga se kremira i da se njegov pepeo pospe u Novalji koju je obožavao i gdje su se on i supruga vjenčali 1990. godine te u Velenju gdje je pokopana njegova majka Danica.

I supruga i sin Borut opisuju Iztoka kao izrazito brižnog oca. "Moj tata je bio najbolji tata na svijetu", kaže Borut. Rukometne dvorane je zamijenio kuhinjom pa je obitelj često iznenađivao gurmanskim specijalitetima i kolačima. Iztokova supruga kaže kako je do zadnjeg dana zapisivao recepte i naručivao posuđe, a nju zafrkavao: "Stara, udebljat ćeš se jako kad se ja ponovno vratim u kuhinju". Nažalost, taj trenutak nije dočekao. Preminuo je 19. listopada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.