Ivanišević, Modrić, Seve, Mišo… Humanitarna aukcija kakvu dosad niste mogli vidjeti

Foto: Press/Instagram

NA OVOGODIŠNJEM InDizajn sajmu koji se odvija od 23.-25.9. u sportskom centru Arena Zagreb održat će se Humanitarni buvljak s poznatima 2022. u organizaciji Udruge Nismo same. Buvljak ima za cilj prikupiti sredstva za financiranje projekta Nisi sama – ideš s nama! kroz koji Udruga osigurava taksi prijevoz na kemoterapije ženama oboljelima od raka. Ove godine će se prvi put u sklopu Buvljaka održati aukcija predmeta koje su donirale poznate osobe, u subotu, 24.9., s početkom u 17:30.

Svi zainteresirani za predmete na aukciji mole se da dođu 20 minuta ranije zbog registracije i dodjele rednih brojeva. 

Tko je što donirao i koje će biti početne cijene, pročitajte u nastavku.

Marin Čilić

Svoj dres s potpisom obećao je donirati još dok je trajao US Open 2022, na kojem je Marin došao do osmine finala u kojem je vodio tešku bitku s Carlosom Alcatrazom. Ovo mu je, prema ocjeni mnogih sportskih analitičara, bio meč za pamćenje.

*početna cijena seta: 7.534,50 HRK (1.000,00 €)

Goran Ivanišević

Legenda svjetskog i najveće ime hrvatskog tenisa s oduševljenjem se priključila ovoj humanitarnoj aukciji donacijom majice i reketa s potpisom. Ovi komadi su uistinu jedinstveni primjerci sportske memorabilije.

*početna cijena majice: 5.000,00 HRK (663,61 €)

* početna cijena reketa: 10.000,00 HRK (1327,23 €)

Luka Modrić / HNS

Naš reprezentativni kapetan sa zadovoljstvom se potpisom uključio u ovu akciju sa željom da njegova konačna cijena omogući što veći broj taksi vožnji! Sam dres donirao je za ovu prigodu Hrvatski nogometni savez.

*početna cijena: 7.534,50 HRK (1.000,00 €)

Mislav Oršić / HNS

Već prozvan Dinamovim MVP-jem svih vremena, ovaj reprezentativni napadač u strelovitom usponu potpisao je svoj dres, koji je za ovu prigodu donirao HNS.

*početna cijena: 1.500,00 HRK (199,08 €)

Vedran Ćorluka

Naš bivši reprezentativac i srebrni iz Rusije 2018. objesio je kopačke o klin, a za aukciju donirao svoj potpisani dres. Zajedno sa suprugom Frankom vrlo se rado odazvao ovoj akciji i pružio podršku Udruzi na svojim društvenim mrežama.

*početna cijena: 3.000,00 HRK (398,17 €)

Juraj Šebalj

Automobilistička legenda za aukciju Udruge Nismo same donirao je svoju šiltericu s autogramom – poslasticu kojoj neće moći odoljeti ljubitelji brzine, sporta, automobila i njegovog karakterističnog humora.

*početna cijena: 1.000,00 HRK (132,72 €)

Husein Hasanefendić - Hus 

Šešir glazbenika, skladatelja, tekstopisca i gitarista kultnog Parnog valjka jedan je od zanimljivijih predmeta koji će se naći na aukciji. Hus ga je donirao nakon što je s njim prošao brojne koncerte, a vjeruje da će svog budućeg vlasnika pronaći među obožavateljima omiljenog benda. 

*početna cijena: 2.500,00 HRK ( 331,81€)

Tarik Filipović

Kazališna ikona koja tako dobro oponaša druge poznate ličnosti svoju popularnu monodramu Ćiro izvela je puno puta i na puno lokacija. S njim je u svakoj izvedbi bio i šal s originalnim Ćirinim potpisom, koji je velikodušno donirao za aukciju, a na poziv da se uključi u projekt odmah je pristao jer je sa svojom majkom prošao borbu protiv karcinoma dojke.  

*početna cijena: 2.500,00 HRK ( 331,81€)

Mia Begović / Ena Begović

Staklena skulptura Kineskinje iz privatne kolekcije nikad zaboravljene dive hrvatskog glumišta Ene Begović jedan je od predmeta na ovogodišnjoj aukciji. Donaciju je velikodušno pripremila Mia Begović, također velikanka hrvatskog glumišta, i time se svim srcem uključila u ovu akciju.

*početna cijena: 5.000,00 HRK (663,61 €)

Massimo 

Zvijezdu hrvatske estrade, osim u pjevačkim, mogli smo vidjeti i u mentorskim angažmanima kroz popularni The Voice. Upravo je u tom serijalu koristio njemu drage predmete, a posebno su bile zapažene njegove lepeze. Onu koju je najviše koristio je potpisao i donirao za ovu akciju.

*početna cijena: 1.500,00 HRK (199,08 €)

Mate Mišo Kovač

Legendu hrvatske estrade je suvišno predstavljati, a za ovaj humanitarni cilj osobno je potpisao majice (mušku i žensku) sa svojim likom tako da svaka majica, zapravo, ima dva potpisa – printani i svježi potpis kemijskom.

*početna cijena svake majice: 1.000,00 HRK (132,72 €)

Jelena Rozga

Još jedan poznati glas koji je kroz grupu Magazin i solo karijeru obilježio mnoge generacije – Jelena Rozga uključila se u ovu akciju donacijom svečane haljine poznatog splitskog dizajnerskog dvojca Arileo. Haljinu je naša pjevačica nosila na događaju Story Hall of Fame. 

*početna cijena: 2.000,00 HRK (398,17 €)

Severina 

Majica s roza Cadillacom i natpisom Severina posebno je dizajnirana za turneju naše poznate pjevačice, a ovu koja se nudi na aukciji nosila je na svojoj posljednjoj turneji, na koncertu u Čazmi. 

*početna cijena: 1.000,00 HRK ( 132,72€)

Opća opasnost

Poslasticu za sve ljubitelje glazbe i skupljače kultnih ploča pripremili su dečki iz grupe Opća opasnost, koji su za aukciju donirali svoju prvu izdanu ploču s potpisima svih članova benda. Kažu da se za ovu prekrasnu inicijativu itekako vrijedilo odreći svog prvijenca.

*početna cijena: 753,45 HRK (100,00 €)

Dimitrije Popović

Dobro poznati slikar, kipar, pisac i filozof do sada je priredio sedamdesetak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, dobitnik je 30 domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, a o njemu je objavljeno 13 monografija te snimljeno 15 dokumentarnih filmova. Za našu aukciju ljubazno je donirao jedno od svojih djela iz serije Flora nastalo 2006. godine.  

*početna cijena: 3.500,00 HRK (464,53€)  

Mato Jurković / Zoran Škugor

Ovaj rad u tehnici ulje na kartonu našeg akademskog slikara koji ni u mirovini ne prestaje stvarati za aukciju je ljubazno donirao kultni estradni manager Zoran Škugor.

*početna cijena: 1.500,00 HRK (199,08 €)

KHL Medveščak / Antonio Belinić

Nekadašnji direktor hokejskih operacija KHL-a Medveščak Marko Antonio Belinić donirao je dva Medveščakova dresa - Mikea Avianija i Antonina Manaviana - koji su za klub igrali u regionalnoj EBEL ligi. Dresovi imaju blago roza nijansu jer su ih igrači nosili u Mjesecu borbe protiv raka dojke. Nadamo se da će Medveščakov zig-zag ponovno odjekivati u prepunom Domu sportova.

*početna cijena svake majice: 1.000,00 HRK ( 132,72€)

Rada Borić / Eve Ensler

Saborskoj zastupnici i aktivistici za prava žena avangardni je ogrtač poklonila Eve Ensler, američka dramaturginja, feministica i autorica planetarno poznatog djela Vaginini monolozi, koja je i sama preboljela rak. 

*početna cijena: 2.000,00 HRK (398,17 €)

Prvi Humanitarni buvljak s poznatima Udruga Nismo same održala je 2019., a kako tada, tako su i ove godine sva sredstva namijenjena za financiranje projekta "Nisi sama – ideš s nama!".

"Jako smo ponosne na činjenicu da se velik broj poznatih lica uključio u naš projekt i podržao nas. Rak je još uvijek kod nas jako stigmatizirana bolest i poznati uvelike mogu doprinijeti njegovoj destigmatizaciji", ističe Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same.

Prema istraživanju koje je provela Udruga u suradnji sa Zakladom Solidarna, svaka četvrta žena koja se liječi od raka nema riješeno pitanje prijevoza na kemoterapiju. Kao odgovor na to, po uzoru na praksu u Nizozemskoj, Udruga je razvila uslugu taksi prijevoza na kemoterapiju i s kemoterapije. Do sada je tu uslugu koristilo 615 žena oboljelih od raka iz čitave Hrvatske koje se liječe u zagrebačkim bolnicama, a za koje je Udruga donacijama osigurala više od 20.000 besplatnih taksi vožnji koje su omogućili donatori.

Ovim putem vas pozivamo da posjetite Buvljak i aukciju, pronađete nešto za sebe i tako podržite ovaj zaista hvale vrijedan projekt koji se odvija uz podršku Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.